Ljepota

Trikovi za brzo sušenje kose bez fena

Trikovi za brzo sušenje kose bez fena
Foto: N.N. | Trikovi za brzo sušenje kose bez fena

Fen oštećuje kosu, a čekanje da se samo osuši u zimskom periodu osim što taje cijelu vječnost, takođe je i opasno za zdravlje.

Donosimo vam trikove uz koji ćete proces sušenja kose svjesti na minimum.

1. Koristite regenerator

Brzo sušenje kose započinje još u tušu i to uz regenerator. Regeneratori zbog silikona koje su ugrađeni u njihovu teksturu, imaju djelovanje na kosu koje odbija vodu i apsorbira manje vlage i samim time omogućuje kosi brzo sušenje. Nakon što nanesete regenerator, dobro počešljate kosu prije ispiranja kako bi svaka vlas bila obuhvaćena.

2. Koristite ručnik od mikrofibre

Nakon pranja stavljate kosu u običan frotirni ručnikom? Ne! Zbog grube strukture normalni ručnici utječu na strukturu kose, a vlaga može prodrijeti dublje u kosu te postaje ispucala. Najbolje rješenje su ručnici od mikrofibre, jer oni apsorbiraju do dvostruko više vlage te su iznimno nježni.

3. Povucite majicu preko vaše kose

Ovaj trik posebno je pogodan za kovrčavu kosu. Jednostavno stavite pamučnu majicu preko vrata kao da je želite obući, a zatim je skidajte sve dok obrub vrata majice ne bude preklopljen s linijom gdje počinje vlasište. Pamuk je izuzetno lagan, a istovremeno dobro upija vlagu, a vaša kosa moći će disati za razliku od one umotanu u ručnik.

4. Koristite proizvode za brzo sušenje

Svi oni koji su posebno nestrpljivi, mogu kupiti proizvode za brzo sušenje. Polimeri koje ovi proizvodi sadrže, pomažu pri bržem sušenju kose.

(NN/wall.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije