Kuće i vrt

Pratite nas na Google news

Četiri savjeta za čišćenje tapaciranog namještaja

Četiri savjeta za čišćenje tapaciranog namještaja
Foto: N.N. | Četiri savjeta za čišćenje tapaciranog namještaja
N.N.

​Sve dok se neka fleka misteriozno ne pojavi, u potpunosti zaboravimo na čišćenje pokućstva. Ali kada uzmemo u obzir to koliko se isti koristi i koliko se skrivene prljavštine i prašine tu nakupi, jako je bitno osvježiti ga barem jednom u tri mjeseca.

Ispratite ovaj vodič u četiri koraka nakon kojeg će vaš namještaj izgledati, ali i mirisati svježije.

Očistite površinski sloj prljavštine

Počnite od sklanjanja jastuka, a potom izaberite odgovarajući nastavak na usisivaču. Najbolji je onaj sa četkicom na vrhu jer ćete na taj način izbjeći grebanje materijala.

Laganim pokretima pređite preko čitave površine vaše sofe, kauča, fotelje, taburea i sl. Nakon toga izaberite nastavak sa uskim grlom, pomoću kojeg ćete zaći u uske dijelove i pregibe na namještaju.

Provjerite deklaraciju

Ukoliko vaš namještaj još uvijek ima naljepnicu na sebi ili neku vrstu deklaracije, svakako ju provjerite prije nego pristupite dubinskom čišćenju.

Najbolje je mrlje tretirati odmah po nastajanju.

Sirće može pomoći

Često se pitamo da li smijemo da čistimo kauč sirćetom. Odgovor je da. Šta više, bijelo je sirće odličan prirodni proizvod za uklanjanje mrlja.

Počnite sa natapanjem mrlje sa mješavinom vode i bijelog sirćeta. Nakon toga pređite preko površine (čistom) mikrofiber krpom.

Ukoliko želite da uklonite miris sirćeta, možete pošpricati površinu mješavinom vode i blagog šampona ili deterdženta. Ostavite da se osuši prirodno.

Uklonite eprijatne mirise

Nanesite na vašu površinu sloj sode bikarbone. Ostavite preko noći da soda upije sve neprijatne mirise. Narednog jutra usisajte detaljno.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije