SP Qatar 2022.

Kuće i vrt

Dva brza trika za skidanje fleka od laka za nokte sa odjeće

Dva brza trika za skidanje fleka od laka za nokte sa odjeće
Foto: Image by Bruno /Germany from Pixabay | Dva brza trika za skidanje fleka od laka za nokte sa odjeće
N.N.

Prosuli ste lak za nokte na omiljeni komad odjeće ili tepih! Nemojte paničiti jer uz ove trikove neće ostati čak ni najmanji tragovi mrlja.

Kada lak za nokte prospete na odjeću ili namještaj, često mislite da tu nema spasa i da je vrijeme da tim predmetima kažemo zbogom, ili kamufliramo na bilo koji način fleku. No, to ne mora biti tako.

Ukoliko je riječ o odjeći, možete je spasiti, ali važno je zapamtiti da svaki materijal ima svoj način čišćenja. Kako biste lako očistili tragove laka za nokte, stručnjaci za čišćenje podijelili su dva jednostavna načina.

Metoda hlađenja

Ako ste ikada čuli da zamrzavanje žvake pomaže u uklanjanju iste sa odjeće, sada znate da isto možete napraviti i s lakom za nokte. Natapanje vode u lak za nokte na odjeći samo će pogoršati situaciju, tako da biste, što je brže moguće, trebalo da s odjeće skinete veći dio laka, te komad staviti u zamrzivač na hlađenje. Nakon što se lak sasvim smrzne, jednostavno ga uklonite s odjeće.

Metoda odstranjivanja

Natopite krpu sa sredstvom za uklanjanje laka za nokte te lagano tapkajte mrlju, nikako je nemojte trljati. Uvijek koristite odstranjivač bez acetona kako biste spriječili moguće oštećenje materijala. Nakon što se uklonili veći dio laka za nokte, iskoristite sredstvo za čišćenje mrlja s odjeće te stavite u veš mašinu na hladno pranje.

(Zadovoljna.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije