Kuće i vrt

Greške u enterijeru zbog kojih dom izgleda staromodno

Greške u enterijeru zbog kojih dom izgleda staromodno
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Greške u enterijeru zbog kojih dom izgleda staromodno
N.N.

Nekoliko pogrešnih poteza mogu da nas dovedu do energije koju nismo željeli da postignemo. Šta bi trebalo da ispratimo pri uređenju enterijera za najpozitivniji dom.

Kako da dom ne izgleda staromodno i dosadno.

Mračna dnevna soba

Dnevna soba je prostor za okupljanje porodice i prijatelja. Obično je to jedna od soba u kojoj provodite najviše vremena. Zato je toliko važno da ova soba bude lako dostupna i privlačna. Trebalo bi najviše da se fokusirate na to da poboljšate prirodno svjetlo. U prilog tome idu otvoreni prostori i svijetli nameštaj i zidovi.

Zastarjele police

Ukoliko volite da čitate, volite i da skupljate knjige. To nekada u manjim prostorima može da izazove problem sa manjkom mjesta jer to stvara osjećaj zagušenosti. Korišćenje tamnog drveta za police nećete postići željene rezultate, tako da ukoliko imate mnogo knjiga birajte svijetlo drvo za police.

Stare i kratke zavese

Ako želite da svom domu date moderan osjećaj, izaberite dugačke zavjese. Takođe birajte neutralne tonove koji omogućavaju prolazak svjetlosti kako biste uljepšali prostoriju.

Loše vještačko osvjetljenje

Birajte svjetlo koje se može projektovati u različitim dijelovima sobe. Gledajte da imate više izvora svjetlosti, bilo korišćenjem podnih lampi ili postavljanjem stonih lampi po kući.

Tepisi

Tepisi koji prekrivaju pod su prošlost. Treba da budu dizajnirani u skladu sa rasporedom prostora gdje želite da ih postavite. Neka budu samo malo veći od proporcija kauča ili trpezarijskog stola.

Dekoracija enterijera

Ne treba pretjerivati sa dekoracijom. Ograničite sa na ono što vas opisuje, ne moramo po svaku cijenu "pretrpavati" svaki kutak raznoraznim detaljima.

(Magazin Novosti)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije