Kuća i vrt

Lanene posteljine, dodatak koji će osvježiti svaku spavaću sobu

Lanene posteljine, dodatak koji će osvježiti svaku spavaću sobu
Foto: N.N. | Lanene posteljine, dodatak koji će osvježiti svaku spavaću sobu

Pod mekanom i mirisnom posteljinom provedimo noć, a nerijetko malene rituale opuštanja, poput čitanja knjige, takođe preselimo upravo u spavaću sobu.

Bez obzira da li birate minimalistički, skandinavski ili nekonvencionalniji, šareniji stil, cijeli prostor će dobiti potpuno novi izgled s promjenom posteljine.

Iako malo skuplji od klasičnog pamuka, lan je materijal koji diše, izgleda odlično i pomaže stvoriti ugodno okruženje u našim prostorijama. Kao jedan od rijetkih materijala koji izgleda dobro zgužvan, lan je savršeni odabir za spavaću sobu budući da je posteljinu ionako teško održati u savršeno ispeglanom stanju. Što je vaša lanena posteljina zgužvanija to će izgledati bolje i biti mekša što znači da u svom krevetu zaista možete uživati bez ustručavanja.

Posteljina od lana je novi moderan izraz koji u spavaću sobu unosi mir i sklad. Pranje lanene posteljine se ne razlikuje od onoga s pamučnom posteljinom, a naborani dijelovi su jedan od čari ovog materijala, koji sa vremenom postaje nevjerojatno mekan.

Ne sadrži statički sloj, odlično upija i zbog svoje prozračne teksture idealan je za ljetne dane i ugodan san.

Lan je jednako poželjna tkanina ljeti kada posteljinom u boji pijeska, nježno ružičaste nijanse ili jednostavnom bijelom verzijom možete unijeti dodatnu svježinu u sobu, kao i zimi kada će smeđe, žute i narandžaste nijanse unijeti toplinu, a zagasito siva, plava ili zelena ležerni šarm udobne oaze.

Jednobojne lanene posteljine odlično će se složiti i s jastucima u drugoj boji i materijalu, tako da svoju kreativnost možete pokazati i u dekorisanju kreveta.

Na vama je samo da pronađete favorite i posvetite se stvaranju kutka u kojem ćete rado provoditi vrijeme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“If you make your bed every morning, you will have accomplished the first task of the day. It will give you a small sense of pride, and it will encourage you to do another task and another and another. And by the end of the day, that one task completed, will have turned into many tasks completed.” - William Harry McRaven - Definitely a bit easier with these spring mornings and @pigletinbed linen sheets Happy Monday everyone - let’s make lockdown week 6 a belter! #pippinandthetealdoor #tealmakesitbetter #spring #scandidesign #springdesign #interiors #victorian #renovation #design #home #details #interiordesign #homedesign #linensheets #morninglight #mondaymotivation #gallerywall

Objavu dijeli @ pippinandthetealdoor

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije