Kuće i vrt

Način na koji nikada ne treba sušiti veš

Način na koji nikada ne treba sušiti veš
Foto: Pixabay | Način na koji nikada ne treba sušiti veš
N.N.

Tokom toplih i sunčanih dana, voljeli ih mi ili ne, svi imamo barem jedan zajednički razlog za veselje, a to je činjenica da nam se veš koji smo oprali osuši u kratkom roku, na prirodan način.

Međutim, kada počnu hladna i kišna razdoblja svi smo u istom problemu i muku mučimo s opranim vešom koji se čak i danima suši po kući i zauzima nam dragocjeni prostor za život.

Upravo zbog nestrpljenja ili količine veša koje imamo da operemo svi katkada pribegavamo tehnici sušenja na radijatorima, a stručnjaci pak upozoravaju da je to veoma opasno.

Zašto je opasno?

Opasno je iz nekoliko razloga, prvo povećava potrošnju energije, koja vjerovatno nije nikad bila skupa kao sada, drugo može vam se nakupiti plijesan, stvoriti dodatna nepotrebna vlaga u kući, a uz to možete time izazvati čak i požar.

Prekrivanjem radijatora vlažnom tkaninom može doći do nakupljanja neželjene kondenzacije, što dovodi do vlage ili plijesni.

Prekrivanje radijatora blokira pravilnu cirkulaciju vazduha i vašem domu biće potrebno mnogo duže da se zagrije i samim time ćete povećati potrošnju.

Paradoksalno, kada sušite mokar veš na radijatorima morate imati i otvorene prozore kako bi vlaga izašla iz kuće, pa samim time grijanja skoro da i nema.

A naviknete li grijanje na visoku temperaturu možete čak i zapaliti neku od lakše zapaljivih tkanina, prenosi Krstarica

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije