Kuća i vrt

Operite prozore sastojkom koji imate kod kuće

Operite prozore sastojkom koji imate kod kuće
Foto: Pexels | Operite prozore sastojkom koji imate kod kuće

Često se spominje štetnost raznih sredstava za čišćenje koje mnogi koriste i svakodnevno, alifanovi popularne domaćice i savjetnice za čišćenje Mrs. Hinch toj su opasnosti doskočili - barem kad je riječ o staklenim površinama.

U Facebook grupi "Hinch Army Cleaning Tips" jedna je korisnica napisala da se umjesto sredstvom za pranje stakla razne staklene površine mogu očistiti i s - vrećicom čaja'. 

Ona je, piše, tako očistila staklena vrata svoje mikrovalne peći, a čaj, koristi i za čišćenje tuš kabine i prozora. Objasnila je da joj vrata mikrovalne sad blistaju i da na njima uopće nema tragova od pranja. 

"Koristila sam jednu vrećicu Yorkshire čaja koju sam ostavila u šoljicu kipuće vode dok se voda nije ohladila. Kad se čaj ohladio, namočila sam s njim obični kuhinjski papir i prebrisala mikrovalnu. Ostavila sam da se staklo da se samo osuši: na početku je izgledalo kao da će ostati fleke ali su sa sušenjem sve nestale", napisala je kraj fotografije svoje čiste mikrovalne peći.

Mnogi su se na njen post nadovezali s vlastitim svjedočanstvima kako "čaj čisti bolje nego mnoga sredstva", a jedna je u korisnica u grupi objavila i fotografije svoje tuš kabine, "prije i poslije" trljanja stakla sa hladnim vrećicama čaja.

Ljubitelji čišćenja s vrećicama za čaj složili su se da taninska kiselina iz crnog čaja "odlično pere i prozore i ogledala", a neki su dodali kako je i hladni čaj dovoljan da se ukloni prljavština sa staklenih, pa i s nekih metalnih površina, piše The Sun.

"Hladni je čaj najbolje sredstvo za čišćenje: oprala sam s njim sve prozore, čak i toster", komentarisala je druga korisnica u grupi.

(24sata)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije