Kuća i vrt

Pet biljaka kojima će biti odlično u kuhinji

Pet biljaka kojima će biti odlično u kuhinji
Foto: Ilustracija | Pet biljaka kojima će biti odlično u kuhinji

Dodavanje sobnih biljaka bilo kojoj prostoriji je brz i lak način da uljepšate enterijer, a kada je u pitanju kuhinja, uzgoj biljaka u zatvorenom prostoru takođe može da ima mnogo praktičnih primjena.

Biljke za kuhinju

Prava biljka može da pomogne u prečišćavanju vazduha i uljepšavanju prostora u kome često boravite

Potos

Potos je biljka koja ne zahtjeva mnogo njege. Dobro se prilagođavaju različitim svjetlosnim uslovima i smatraju se relativno otpornim na sušu.

Filadendron

Filadendron je još jedna kućna biljka koja se ne održava teško i odlično izgleda u visećim korpama. Slično kao potos smatra se relativno otpornim na sušu i mogu da rastu na jakom do srednjem indirektnom svjetlu. Poznata je biljka i kao odlični prečišćivač vazduha.

Hlorofitum

Biljke pauka, kako se drugačije zove, su među kućnim biljkama za koje se najlakše brine. Odlične su viseće biljke, a imaju i cvjetova, pa će prostor da učine još ljepšim. Izbjegavajte direktnu svjetlost kako lišće ne bi izgorjelo.

Kafa

Bez obzira da li ste ljubitelj kafe ili ne, biljka kafe  je odličan dodatak svakoj kuhinji. Biljke kafe zahtjevaju jako, ali indirektno svjetlo i često zalijevanje da bi uspjele.

Afričke ljubičice

Afrička ljubičica cvjetaće skoro tokom cijele godine, a dolaze u nekoliko lijepih boja. Ove kompaktne kućne biljke uživaju u jakom, indirektnom svjetlu i čestom zalijevanju, piše The Spruce.

(Magazin Novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije