Kuća i vrt

Pleteni boho lusteri obogatiće svaki interijer

Pleteni boho lusteri obogatiće svaki interijer
Foto: N.N. | Pleteni boho lusteri obogatiće svaki interijer

Kod uređenja doma, osim na profinjenoj estetici, naglasak je i na udobnosti i uživanju. Kada želimo neku promjenu, a sada je i vrijeme za takvo nešto, važno je spojiti praktičnost i trendove u interijer koji će iznova u nama buditi simpatije.

Među mini-trendovima koji ujedno kreiraju u prostoru razigranost, nonšalanciju, ali i prozračnost i udobnost, upravo su komadi izrađeni od rafije, ratana i bambusa.

Kada govorimo o uređenju interijera, boho stil nam se vraća posljednjih nekoliko godina, a karakterišu ga udobnosti i prostor koji vam unosi mir i bezbrižnost.

Boho stil definišu prije svega zemljani tonovi te prirodni materijali poput drveta i ratana, tkanine s teksturom te dekor od ratana. Iako su raskošni i upečatljivi lusteri na neko vrijeme stavljeni u drugi plan kada je u pitanju uređenje interijera, ove sezone ponovno dobijaju na važnosti i postaju centar svake prostorije u domu.

Gdje ih postaviti

Posebnu pažnju su privukli pleteni lusteri od ratana koji daju prirodan prizvuk prepoznatljiv boho stilu pri uređenju doma.

Prikladni su za sve prostorije u vašem stanu, od dnevnog boravka i kuhinje, tako i kupatila i dječje sobe, te su simpatična opcija za mali korak pri promjeni prostora ka ovom stilu.

Ovi lusteri u neutralnim bojama i prostim oblicima, rađeni od prirodnih materijala, ne samo da su estetski primamljivi, nego prostoru daju dozu toplote.

Stil i veličinu lustera birajte u zavisnosti od prostora i uređenja. Lijepo će izgledati i nekoliko pletenih lustera zajedno, dok će oni neobičnog oblika dati poseban vintage štih.

Minimalistički interijeri u kojima vladaju ne-boje i prirodni materijali idealna su podloga za dodavanje ovakvog tipa rasvjete, no unijeće šarm i u moderno uređene domove, vikendice.

Radnje sa namještajem i kućnom dekoracijom su prepoznale čari ovog lustera te ih često možemo naći u ponudi, a za one koji su savladali DIY tehnike luster od ratana možete napraviti i sami. Korpe od ratana koje su takođe popularne zadnjih godina možete pretvoriti u luster uz pomoć jednostavnih trikova.

Pleteni lusteri krase domove mnogih zaljubljenika u uređenje interijera, kao i zanimljive i fotogenične prostore koje svakodnevno viđamo na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije