Kuća i vrt

Poster za zid, detalj koji će osvježiti vaš dom

Poster za zid, detalj koji će osvježiti vaš dom
Foto: N.N. | Poster za zid, detalj koji će osvježiti vaš dom

Budući da smo zbog pandemije virusa korona većinu vremena posljednjih godinu i više dana provodili kod kuće, koja je postala naša kancelarija, kino-dvorana, restoran, teretana, ne iznenađuje da osjećamo zasićenje i želju za promjenom prostora u kojem boravimo.

A ako nemate vremena niti volje za velike i skupe poduhvate renoviranja, nekada je sasvim dovoljno uvrstiti u dom nekoliko novih detalja, a da bi životni prostor dobio  jednu sasvim novu energiju i izgled.

Postoji mnogo načina na koje možete ukrastiti svoj enterijer - od ukrasnih tapeta, jastuka, ogledala, pa sve do slika i postera koji su jedan od najčešćih zidnih dekoracija.

Posteri su unazad nekoliko godina postali prava zamjena klasičnim slikama te je riječ o trendu u dekoracijama koji jednostavno ne jenjava. Ono što volimo kod ovog dekora jeste činjenica da "podiže" izgled cijele prostorije u kojoj se nalazi, a posebno kada govorimo o minimalističkim posterima koji izgledaju vrlo profinjeno.

Riječ je o crtežima koji se zbog minimalističke estetike sjajno uklapaju u svaki stil uređenja enterijera.

Izbor postera za zid je zaista veliki, tako da ćete sigurno pronaći onaj u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled, a nećete morati brinuti o tome možete li ga priuštiti (što nije slučaj kada je riječ o umjetničkim slikama).

MODERNA NOTA DOMA

Danas u svijetu dizajna definitivno dominira skandinavski stil uređenja - riječ je o minimalističkom, pročišćenom, ali toplom dizajnu koji je na neki način bezvremenski. U takvom enterijeru dominiraju upravo posteri za zid, posebno oni artistički i minimalistički.

Crno-bijeli enterijer, koji je oduvijek sinonim za modernost, lako se može učiniti još modernijim uz pomoć nekoliko postera - posebno onih pomalo avangardnih s nekoliko žarkih boja na sebi koje će uzdrmati taj crno-bijeli svijet.

Zaigrajte se u izboru postera i izrazite svoju kreativnost. Svaka bezlična prostorija postaće dizajnerski dom samo uz pomoć nekoliko plakata. Možete ih grupisati ili stavljati pojedinačno, samo se pobrinite da vaši zidovi ne ostanu prazni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije