Kuća i vrt

Prirodni komadi namještaja za jesenji enterijer

Prirodni komadi namještaja za jesenji enterijer
Foto: N.N. | Prirodni komadi namještaja za jesenji enterijer

Ljeto još nije završeno, ali dekorateri već imaju brojne prijedloge za uređenje doma za nastupajuću sezonu. Mada asocira na more i tople dane, plava boja biće aktuelna i sa jesenjim sivilom. Za dašak svježine, romantike i vedrine pobrinuće se ružičasta, a ljubitelji glamuroznih detalja imaju razloga za radost jer se zlato vraća na velika vrata (investiranje u tepih koji izgleda kao da je posut zlatom je pun pogodak).

Etno-stil

Ove jeseni u modu se vraća namještaj koji izgleda prirodno. Etno stil, koji uključuje lampe od ratana, tepihe sa šarama, dekorativne prekrivače, biće odličan saveznik u borbi protiv kiše i sivila. Vesela protivteža kraćim i sumornijim danima je i ružičasta boja, koja daje toplinu domu. Dobro se slaže uz metal, tamnije neutralne boje i sivu. Za jači utisak kombinujte je uz jarku ljubičastu.

Zlato - boja godine

Ko ne voli roze, može da izabere tamnoplavu. Prijatna je za oko, a opet odlična za zimski period, pogotovo ako se kombinuje sa zlatom na tapetama. I upravo je zlato boja godine. Bilo je tu tokom proljeća i ljeta i opstaje i tokom jeseni i zime. Dekorateri predlažu zlatni tepih, pogotovo ako ga kombinujete s moderno restauriranim starim namještajem.

Ljubiteljima živopisnih i jarkih boja, oblika i tekstura dopašće se trend koji se naslanja na boho stil. Pruge, tačke, geometrijski oblici na tkaninama, prekrivačima, zavjesama, pa i foteljama - slobodno izaberite nešto od toga i nećete pogriješiti. I boje su jarke, a linije pročišćene. Da biste ispratili ovaj trend, ipak, ne samo da morate da budete hrabri, već i oprezni, da ne biste otišli u kič. Zato, ako niste sigurni da to možete da izvedete, bolje da se držite jednostavnosti. A ova jesen nudi nešto i za poštovaoce minimalizma. Oni će radosno dočekati povratak crnih detalja, poput polica, stočića, ormarića koji treba da budu svedenih elegantnih linija. Za šik efekat, kombinujte dašak crne s velikim cvjetnim motivima na foteljama, zidovima, jastučićima.

I kuhinje su pretrpjele promjenu, nema više jednog stila, već kombinacije različitih. Radna površina od kvarca, kuhinjski dijelovi od drveta ili tamni dijelovi nasuprot svijetlom mermeru - slobodno se igrajte jer različite teksture su tu da se međusobno dopunjuju.

Jednostavan trik za jesenji enterijer su mekani, topli detalji. Rasporedite prekrivače i jastuke na fotelje i trosjede, zavjese vratite na prozore, a ako imate neki paperjasti tepih, sada je vrijeme da ga stavite na pod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije