Kuće i vrt

Rezano proljećno cvijeće idealna dekoracija za dom

Rezano proljećno cvijeće idealna dekoracija za dom
Foto: N.N. | Rezano proljećno cvijeće idealna dekoracija za dom
N.N.

Kalendarski smo zakoračili u proljeće, ali zbog promjenjivog vremena kakvom smo svjedoci ovih dana, kada se smjenjuju sunce i kiša, a jutarnje temperature još osciliraju, valja sačekati još koji dan da bismo posadili cvijeće koje će oplemeniti naše balkone tokom kasnijih proljećnih i ljetnjih dana.

Ali, zato je pravi trenutak da u naše enterijere unesemo detalje koje će im podariti neodoljiv razigran izgled. Tulipani raznih boja, zumbuli, narcisi, visibabe, žuta vrba ili forzicija... Sve su ovo cvjetovi koje možemo pronaći u svojim baštama, ali i kupiti u cvjećarama i na pijacama, a sami ili u kombinaciji s popularnom pampas travom podići će svaki enterijer. A i zelene biljke koje su u vašem domu tokom cijele godine u kombinaciji s proljetnicama izgledaće drugačije.

Rezano cvijeće

Dekoracija enterijera biljkama je sjajna ideja, ali uprkos željama, biljke ipak ne uspijevaju svima. Ali, ako dom ipak želite dekorisati cvijećem koje svaki prostor čini zanimljivijim, odlučite se za način koji ne iziskuju puno brige i zalijevanja, onosno rezano cvijeće.

Svaka prostorija izgleda ljepše i prijatnije ako je u njoj i cvijeće, koje je jeftini način dekoracije na koji možemo uljepšati svaki životni prostor. Ako ga smjestite u zanimljive vaze ili na neobična mjesta, definitivno ćete dodati novu dimenziju vašem prostoru i učiniti ga puno zanimljivijim.

Više stolića ili komoda na kojoj vam stoji TV mogu biti mjesto na koje ćete staviti vazu s proljećnim cvijećem i tako ukrasiti svoj dom. A ako imate slobodnog prostora u uglu sobe ili u hodniku, rezervišite mjesto za klupicu na koju ćete staviti vaze, te neka to bude vaša oaza zelenila i vatrometa boja.

A uz malo mašte i kreativnosti, pored šarenila cvijeća, možete ukrasiti enterijer i na originalan način. Više istih, ali i različitih vaza za cvijeće na jednom mjestu prostor čine zanimljivijim. Bez obzira na to je li riječ o različitim veličinama, vaze u istoj boji jednako mogu biti posebne.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije