Kuća i vrt

Uz ove tri stvari očistite odvod za 10 minuta (VIDEO)

Uz ove tri stvari očistite odvod za 10 minuta (VIDEO)
Foto: Pixabay | Uz ove tri stvari očistite odvod za 10 minuta (VIDEO)

Da bi vas uvijek lijepo služila, kuhinju i kuhinjske elemente treba redovno da čistite. I u to ne spada samo brisanje prašine. Nekada je potrebno zavrnuti rukave i prepustiti se “prljavim” poslovima.

Osim ako imate sreće, pa saznate za neki dobar trik. Onda sve možete da obavite uz nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće i što je najbitnije – brzo i bez prljanja ruku.

Jedna Tik-Tokerka nam je otkrila kako da odvod sudopere očistimo očas posla. Za početak, izvadite sodu bikarbonu, sirće i jedan peškirić.

Zatim odvojte jednu šolju sode bikarbone i dvije šolje sirćeta. Sodu bikarbonu pospite u odvod, a odmah zatim sipajte i sirće.

Odvod će početi da pjeni, ali nema razloga za brigu. Samo uzmite peškirić, prekrijte odvod i ostavite da tako odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme napunite ketler i pustite vodu da provri, a zatim skinite peškir i vrelu vodu sipajte u odvod.

Odvod je pročišćen i spreman za korišćenje.

Nije teško, zar ne? Uostalom pogledajte:

 

@carolina.mccauley How to deep clean your drains. #cleaningtipsandhacks #cleaninginspiration #springcleaning #tipsandtricks #cleaningtiktok ♬ Who R U - Jufu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije