Putovanje

Adrenalinsko skijanje na vodi i odmor u srcu prirode na jezeru Šljivno na Manjači

Adrenalinsko skijanje na vodi i odmor u srcu prirode na jezeru Šljivno na Manjači
Foto: V. TRIPIĆ | Adrenalinsko skijanje na vodi i odmor u srcu prirode na jezeru Šljivno na Manjači

Da biste se odmorili i napunili baterije, dovoljan je samo kratki bijeg iz grada. A da biste sebi to priuštili, nisu vam potrebni avionska karta, veliki budžet, kao ni prtljag, jer pravi dragulj u srcu netaknute prirode nalazi se 30 kilometara od centra Banjaluke i pored opuštanja donosi i adrenalinsku atrakciju.

Najduža instalacija za skijanje na jezeru u Evropi Wake park nalazi se upravo na Manjači, tačnije na jezeru Šljivno, te posjetiocima nudi nezaboravno iskustvo i dozu adrenalina koja je svima potrebna. Uz ovu adrenalinsku atrakciju postavljen je i idiličan kafe-bar, a posjetioci takođe na ovoj lokaciji imaju priliku da isprobaju brojne aktivnosti na vodi, kao što su vožnja na SUP dasci ili kanuom, a na jezeru je postavljen i vodeni park, koji će upotpuniti ponudu za sve one koji ovog ljeta žele da uživaju van gradske buke i vreve.

Dužina linije Wake parka je 282 m, što je čini najdužom linijom ovog tipa u Evropi, a siguran i neponovljiv osjećaj skijanja po jezeru obavlja se uz sve propisane mjere bezbjednosti.

"Skijanje na vodi - wakeboarding je veoma siguran sport za sve starosne grupe, sa minimalnim rizikom. Za početak je potrebna dobra volja, kraća teoretska obuka i praćenje uputstava instruktora. Uz to, prethodno iskustvo u skijanju ili snoubordingu svakako pomaže, ali nije neophodno. Brzina učenja je individualna, a većina početnika savlada osnove već pri prvoj vožnji", istakao je Stefan Prtina iz Wake parka.

Skijati ili bordati po vodi mogu svi uzrasta od 14 i stariji, s obzirom na to da je park obezbijeđen spasiocima i edukovanim operaterima za Wake boarding. Takođe, sva oprema, kao što su kacige, bordovi, neoprenska odjela i pojasevi nalaze se direktno na licu mjesta, a na posjetiocima je samo da se opuste i uživaju.

"Reakcije su veoma pozitivne, jer je ova adrenalinska disciplina jedno novo i nesvakidašnje iskustvo. I pored skijanja na vodi, Wake park u ponudi ima druge aktivnosti, poput SUP dasaka, kajaka, akvaparka za djecu, ležaljki i kafe-bara, tako da posjetiocima dan bude potpuno ispunjen", naveo je Prtina, dodavši da je Wake park otvoren svakim radnim danom i vikendom.

Iako ponekad nepravedno zapostavljena, jezera su izvrsna ideja kad nastupe ljetne vrućine te pružaju savršenu oazu opuštanja. Slatka voda do 25 stepeni poziva na kupanje te su savršena alternativa moru.

A uz sav sadržaj, drvene ležaljke, baldahine i slamnate suncobrane na predivnoj jezerskoj plaži, odmor je zagarantovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije