Putovanje

Crna Gora među najbrže rastućim turističkim destinacijama na svijetu

Crna Gora među najbrže rastućim turističkim destinacijama na svijetu
Foto: Ilustracija | Crna Gora među najbrže rastućim turističkim destinacijama na svijetu

Svjetski savjet za putovanja i turizam (WTTC) proglasio je Crnu Goru jednom od najbrže rastućih turističkih destinacija na svijetu, a svjetski mediji pišu da je ova mala balkanska zemlja idealna destinacija za kupovinu nekretnina.

Turiste i posjetioce crnogorskog primorja ove godine dočekaće 438 uređenih kupališta koja će biti organizovana na 100 prirodnih peskovitih i šljunkovitih plaža i brojnim izgrađenim kupalištima piše fokus.ba.

Kvalitet morske vode na crnogorskim kupalištima prati se od maja do oktobra u petnaestodnevnim intervalima na 100 lokacija duž obale.

Tokom 2018. godine, Crna Gora će prema procjenama imati oko 30 plaža sa međunarodnim priznanjem Plava zastavica.

Ovog ljeta, širom Crne Gore održaće se oko 300 manifestacija, od popularnih muzičkih pa sve do kulturnih kao “Grad Teatar” u Budvi, “Purgatorije” u Tivtu, “Barski letopis”, “Montenegro film festival” u Herceg Novom i “Kotor Art festival”. Poznati muzički festivali “Sautern sol” u Ulcinju, “Si dens” i “Montenegro San Rege” u Budvi, “Si rok” u Kotoru, “Lejk Fest” i “Bedem fest” u Nikšiću privući će posjetioce iz svih delova svijeta.

Cijene smještaja u Crnoj Gori pristupačne su i odgovaraju različitim platežnim mogućnostima, a ostale su na prošlogodišnjem nivou.

Kreću od šest evra, u hotelima sa dve i tri zvjezdice od 15 evra, a u hotelima sa četiri zvjezdice od 30 evra na bazi noćenja s doručkom.

Crna Gora ima oko 400 hotela, sa preko 40.000 ležajeva, dok je u 2017. godini otvoreno 32 nova hotela, od čega 75 odsto visoke kategorije, piše dnevnik.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije