Putovanje

Par iz Velike Britanije krenuo biciklom na put oko svijeta

Par iz Velike Britanije krenuo biciklom na put oko svijeta
Foto: N.N. | Par iz Velike Britanije krenuo biciklom na put oko svijeta

Par iz Velike Britanije, Ed Levi (33) i Emili Kauard (30), krenuli su iz Londona biciklima na put oko svijeta, a njihovo putovanje dugo je čak 20.000 kilometara.

Par je na putu kroz Tursku vozio kroz Egejsku regiju, a u mjestu Bejsehir, nadomak grada Konja, u centralnoj Turskoj, ugostili su ih predstavnici Biciklističkog kluba Bejsehir. 

Levi je istakao kako je zajedno s djevojkom Emili donio odluku da biciklima krenu na put oko svijeta. Kakao je kazao, krenuli su iz Londona, a plan im je da putovanje završi na Novom Zelandu. 

Kazavši kako bi do krajnje tačke trebali preći put od oko 20.000 kilometara, Levi podvlači da nije riječ o laganom zadatku, posebno kada je riječ o putovanju preko planinskih predjela. 

Levi je dodao da dnevno u prosjeku prelaze 50 do 70 kilometara, u zavisnosti od uslova na putu, nekada uspiju preći i 100 kilometara.

"Ovo je zaista jedna velika avantura i daje nam onaj pravi osjećaj slobode. Na putu se susrećemo i upoznajemo s divnim ljudima. Imamo priliku da probamo i jela iz svih dijelova svijeta", kazao je Levi objašnjavajući zašto su se odlučili na ovakav potez.

Emili je istakla da bicikl voze tokom dana, dok noću pronađu adekvatno mjesto gdje mogu podignuti šator i kampovati. 

Par naglašava da su uvijek sanjali o jednom ovakvom poduhvatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije