Recept

TikTok otkrio poslasticu u kojoj Italijani uživaju od pamtivijeka

TikTok otkrio poslasticu u kojoj Italijani uživaju od pamtivijeka
Foto: Instagram / Printscreen | TikTok otkrio poslasticu u kojoj Italijani uživaju od pamtivjeka

Za neke nesvakidašnji, a druge vrlo poznati, recept je "reklamirala" i Dua Lipa na TikToku. Vrlo brzo, veliki broj korisnika na društvenim mrežama krenuo je objavljivati svoje verzije ovog recepta te komentarisati kakvog je ukusa.

Riječ je o zakuski koji se može napraviti za svega nekoliko minuta.

Uz sladoled, ključni sastojci su ulje i so koji modifikuju ukus vanilije. Ipak, ne bilo koja soli bilo koje ulje. A, na kraju, ni bilo koji sladoled.

bbcradio1 thoughts on @Dua Lipa’s unusual ice cream additions?  #dualipa #dua #dualipavideo #dualipainterview #icecream  original sound - BBC Radio 1

Pojam "gelato" u nazivu "gelato con olio e sale" predstavlja italijansku riječ za sladoled. Za razliku od klasičnog sladoleda, "gelato" bi trebao sadržavati veću količinu mlijeka.

Takođe, on se servira na nešto toplijoj temperaturi od sladoleda, te mu je tekstura mekša i svilenkastija. S druge strane, sladoled se sporije topi i duže ostaje hladan.

Međutim, za pripremu ovog recepta možete koristiti bilo koji sladoled od vanilije jer je razlika vrlo mala. Ipak, kada su u pitanju druge dvije namirnice, obratite pažnju na to da ulje bude maslinovo, a so morska.

Sastojci:

sladoled od vanilije

maslinovo ulje

morska sol

Priprema:

Recept za "gelato con olio e sale" je vrlo jednostavan. U posudicu stavite dvije do tri kugle sladoleda od vanilije, a preko njega nalijte malu količinu maslinovog ulja.

Naposljetku, na vrh dodajte prstohvat soli.

Kad ga probate, ili ćete postati opsjednuti ovim desertom, ili ćete shvatiti da definitivno više preferirate isključivo slatke ili slane ukuse, prenosi "Journal".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije