Život

Brak Trejića i danas sija: Ako se supružnici ne svađaju, nešto nije u redu

Brak Trejića i danas sija: Ako se supružnici ne svađaju, nešto nije u redu
Foto: Zlatan Čekić | Brak Trejića i danas sija: Ako se supružnici ne svađaju, nešto nije u redu

BIHAĆ - Supružnici Esad (85) i Adila Trejić (80) iz Bihaća obilježili su nedavno hvale vrijedan jubilej, 60 godina zajedničkog života, a ostali članovi njihove porodice čestitali su im tortom i organizacijom proslave.

Prisjećaju se kako su u brak stupili veoma mladi i kažu kako su njihovo najveće životno blago potomci, sin, dvije kćerke te šestoro unučadi i troje praunučadi.

Slavljenici kažu kako je recept za dugovječnost i uspjeh jednog braka veoma jednostavan i njegovi glavni sastojci su ljubav, međusobno povjerenje i praštanje.

"Najveća radost su nam unuci i praunuci, a satisfakcija to što smo djecu izveli na pravi put. Svi oni su danas uspješni u životu, niko nije u krizi, a i nas služi zdravlje. Svi se lijepo slažemo i šta čovjeku treba više od toga", kaže Adila.

U njihovom životu, kako kažu, bilo je dosta iskušenja, lijepih i ružnih stvari, a zanimljivo je kako je Esad dobar dio života proveo van granica zemlje, radeći u inostranstvu, dok je njegova supruga čuvala i podizala djecu.

"Pune 33 godina radio sam u Austriji i to razne poslove, sve dok nisam zaradio penziju. Godinama smo se kućili jer na početku nismo ništa imali, podržavali smo jedno drugo, dogovarali se o svemu i sad uživamo zaslužene plodove", dodaje Esad.

Trejićevi ističu kako je među njima uvijek vladala tolerancija i da se rijetko dešavalo da se oko nečega posvađaju.

"Nekada mora biti ženino starije, a nekada moje. Znale su se dešavati i prepirke, ali kad se stvari smire, uvijek se nađe zajednički jezik. Ako se supružnici ne svađaju, onda tu nešto nije u redu, tada im nije stalo jedno za drugo", smatra Trejić.

Rijetki su parovi koji poput Esada i Adile dožive takozvani dijamantski pir, a njih dvoje kažu kako su u današnje vrijeme mnogi brakovi na iskušenju.

Ipak, još jednom će ponoviti, sve se može prevazići ukoliko ima one prave, istinske ljubavi i razumijevanja među supružnicima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije