Život

Dječaku, koji ima probleme sa očima, ispunjena najveća želja

Dječaku, koji ima probleme sa očima, ispunjena najveća želja
Foto: N.N. | Dječaku koji ima probleme sa očima, ispunjena najveća želja

BIHAĆ - Nailu Jakupoviću, sedmogodišnjem dječaku iz Bihaća, kojeg od rođenja prate problemi s živcima na očnim kapcima i zbog čega ima probleme s vidom, ispunjena je najveća želja da obuče plavu uniformu i bude policajac.

On želi da bude policajac kad odraste, a kako bi ta želja postala stvarnost bar na jedan dan, pobrinuli su se pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Tako je Nail postao član policijske patrole koja je u okolini Bihaća zaustavljala automobile i kontrolisala da li vozači imaju potrebnu zimsku opremu u vozilima.

Poput pravih policajaca, Nail je obukao uniformu saobraćajnog policajca i zaustavljao vozila. Od začuđenih vozača tražio je i pregledao vozačke i saobraćajne dozvole, te provjeravao da li na svojim automobilima imaju propisane gume i posjeduju li ostalu zimsku opremu.

Zanimljivo je kako je prilikom kontrole napisao čak i jednu kaznu, a pojedinim vozačima je progledao kroz prste uz upozorenje da povedu više računa o svojoj opremi.

Sve to uz pomoć starijih policajaca i kamera RTV Unsko-sanskog kantona, koje su snimale ovaj nesvakidašnji događaj. Nakon rada na terenu, dječaka su ugostili u Policijskoj stanici u Bihaću.

Portparol MUP-a USK Snežana Galić istakla je kako je policiji bilo zadovoljstvo da ispuni dječakovu želju, dodavši kako se Nail pokazao kao strog i pravedan kolega.

"Drago nam je da na ovaj način možemo pokazati našim najmlađim sugrađanima kakvim se poslom policija bavi. Nail je izrazio želju da bar na jedan dan bude policajac i mi smo mu omogućili da obavlja ovaj vrijedan i častan posao. Nadamo se kako će nam se pridružiti kad odraste i biti dobar policajac", kazala je Galićeva.

Nail je rekao da je presretan što se zaista oprobao kao policajac i što je ispunjena njegova dječačka želja.

Dječakova majka Anela kaže za "Nezavisne" kako je ovo bio veliki događaj za njenog sina i da ga još drži veliko uzbuđenje.

"Kod kuće se najčešće igra policije i mašta da se bavi tim poslom kad odraste. E, sad, možete misliti kolika je bila njegova radost kad je usitinu bio policajac, zaustavljao vozila i legitimisao vozače", kaže ona.

 Dodaje kako je dječak veoma zreo i odgovoran za svoje godine i da ga često ostavljaju da brine o mlađem bratu kojem su tek četiri mjeseca.

Inače, priča o Nailu duboko je ganula javnost u cijeloj Bosni i Hercegovini nakon što je gostovao u TV emisiji "Ispuni mi želju". Umrtvljeni živci i nabori kože na očnim kapcima smanjuju njegovo vidno polje i dječak se od rođenja muči s tim problemom. Nail je učenik drugog razreda osnovne škole i njegova najveća želja je da izgleda poput ostalih svojih vršnjaka, a to je moguće samo ukoliko se podvrgne operativnom zahvata, s tim da je takva operacija na našim prostorima izvodljiva jedino u Beogradu, na očnoj klinici "Sveti vid".

Nakon pomenute emisije, javili su se dobri ljudi sa svih strana svijeta i ponudili da snose sve troškove operacije dječaka, tako da je on nedavno boravio na pregledu u Beogradu. Liječnici su tamo zaključili kako je operacija izvodljiva, ali su preporučili da se sačeka još izvjesno vrijeme. Inače, Nailovi roditelji su nezaposleni i jedva sastavljaju kraj s krajem, a pored Naila imaju i djevojčicu kojoj je 12 godina i bebu od četiri mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije