Život

Pratite nas na Google news

Je li ženama važnija najbolja prijateljica ili momak?

Je li ženama važnija najbolja prijateljica ili momak?
Foto: N.N. | Je li ženama važnija najbolja prijateljica ili momak?
N.N.

Iako će možda biti šokantno za mnoge muškarce, ogroman broj žena dao je prednost svojoj najboljoj prijateljici u odnosu na svog partnera, pokazalo je novo istraživanje.

Naravno, ovo ne znači da djevojke ne vole svoje partnere. Jednostavno, smatraju da im je potrebnije i korisnije družiti se sa svojim prijateljicama.

Prema istraživanju koje je proveo Champneys Health Spa, blizu 50 posto žena radije provodi vrijeme s prijateljicom nego sa svojim supružnikom. Za potrebe istraživanja ispitano je 1.517 žena u Velikoj Britaniji i ova anketa je otkrila da otprilike polovica žena više vremena provodi s prijateljicama.

Međutim, anketom su pokušali dobiti i odgovor na pitanje zašto žene više vole društvo svojih prijateljica nego muževa.

Čak 57 odsto ispitanih žena kao glavni razlog navelo je činjenicu da s prijateljicama "mogu razgovarati o svemu".

45 odsto žena je reklo kako prijateljice više slušaju od muževa, 44 odsto je reklo da im mogu reći stvari koje nisu mogle reći svom partneru te 42 odsto da uživaju u istim stvarima.

Blizu 39 posto ispitanih pripadnica ljepšeg spola je reklo da se smiju do suza s prijateljicom, 29 odsto ih je reklo da s prijateljicom mogu biti maksimalno opuštene te 28 odsto da one daju bolje savjete.

Prijateljice je manje iritantna od dečka, tvrdi 26 odsto žena, 25 posto je kazalo da imaju puno više zajedničkih stvari s prijateljicom nego s dečkom, a 19 posto je reklo da njihova prijateljica ima bolji smisao za humor.

Zanimljivo je da je čak 30 odsto žena reklo da više vole ručati s prijateljima, a 60 odsto je izjavilo da se bolje provodi u izlasku ako muškaraca uopšte nema.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije