Život

Mango "Pink Party": Uspješna misija pomoći Savezu žena ISKRA

Mango "Pink Party": Uspješna misija pomoći Savezu žena ISKRA
Foto: N.N. | Mango "Pink Party": Uspješna misija pomoći Savezu žena ISKRA

Završni svečani događaj Mango "Pink Party" u okviru mjeseca podrške ženskom zdravlju, posljednjeg dana oktobra, održan je u Muzeju savremene umjetnosti RS.

Uz više stotina posjetilaca i javnih ličnosti, koji su nesebično dali svoj doprinos u borbi protiv raka dojke, mnogobrojnim donacijama ili kupovinom odjevnih predmeta sa "Pink bazara", ovaj događaj je nadmašio očekivanja organizatora.  

Sav prikupljeni novac je doniran Savezu žena oboljelih od raka dojke ISKRA.    

Prisutni su imali priliku da za sebe ili njima dragu osobu, pored odjeće na "Pink bazaru" pronađu i druge predmete, poput nakita, knjiga poznatih banjalučkih autora, umjetničkih djela, kozmetike, različitih rukotvorina mnogobrojnih kreativaca i još mnogo toga. 

Ovaj humantirani događaj su svojim nastupom upotpunile i omiljene muzičarke iz Banjaluke - Vanja Mišić, Marija Šestić i Maja Manojlović, koje su prisutnim posjetiocima poklonile inspirativne i ohrabrujuće pjesme. 

Na događaju su se mogli kupiti i "Don’t give up!" odjevni predmeti iz limitirane Mango kolekcije, koji na sebi imaju prepoznatljivu ružičastu vrpcu, koja je simbol borbe protiv raka dojke. 

Prisutne sugrađanke su imale priliku da se dodatno edukuju putem promotivnog materijala o samopregledu grudi, koji su bili dostupni na događaju. 

Organizatori Mango i kreativna agencija Play Team su se zahvalili mnogobrojnim javnim ličnostima, kreativcima, umjetnicima, preduzetnicima i partnerima, koji su bili dio ovog jedinstvenog ružičastog događaja, te pozvali sve institucije i kompanije, da i u narednom periodu doniraju novčana sredstva Savezu žena oboljelih od raka dojke ISKRA. 

Ovom prilikom su istakli želju da ovo bude samo početak, kao i da će ovaj događaj postati tradicija tokom oktobra, koji se u svijetu obilježava kao mjesec ženskog zdravlja. 

Cilj ove humanitarne akcije je podizanje svijesti o prevenciji i borbi protiv raka dojke i pružanje podrške svim ženama, koje se trenutno bore ili su pobijedile u svojoj teškoj borbi. 

Još jedna stvar koja je veoma značajna jeste prevencija, jer je poznata činjenica da je stepen izliječenja, ako se bolest otkrije na vrijeme, izrazito velik. 

Mislite na sebe i svoje zdravlje tokom cijele godine!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije