Život

Može i ovako: Sanjani i Prijedorčani ujedinjeni u jednom cilju

Može i ovako: Sanjani i Prijedorčani ujedinjeni u jednom cilju
Foto: Ustupljena fotografija | Može i ovako: Sanjani i Prijedorčani ujedinjeni u jednom cilju

SANSKI MOST - Košarkaški klubovi "Sana" iz Sanskog Mosta i "Hunters" iz Prijedora, odigrali su humanitarnu košarkašku utakmicu, a u sklopu ovoga događaja prikupljeno je 12,5 hiljada maraka u svrhu liječenja Sanjanke, Eme Ćehajić.

Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani u Sanskom Mostu, pred velikim brojem gledalaca i još jedan je primjer uspješne saradnje sportskih klubova iz dva susjedna grada i entiteta.

"Kada smo čuli za ideju naših sportskih prijatelja iz Sanskog Mosta o odigravanju utakmice s humanitarnim predznakom, niti jednog trenutka se nismo dvoumili. Drago nam je što je sve uspjelo i da su prikupljena značajna novčana sredstva kako bi se pomoglo bolesnoj djevojci. Također, nadam se da su gledoci uživali u lijepoj utakmici i sportskoj borbi, rezultat je bio u drugom planu", istakao je Siniša Šolaja, trener prijedorskih košarkaša.

Zadovoljstvo ovim događajem izrazili su i predstavnici domaćina, a trener Omladinskog košarkaškog kluba "Sana", Husein Kadirić, zahvalio je sportskim prijateljima iz Prijedora. "Poslije dugo godina mi smo ponovo oformili seniorski tim i imamo ambicije da započnemo takmičenje u narednom periodu. Sa prijateljima iz Prijedora odmah smo uspostavili kontakt i sportsku saradnju, oni imaju mlad i perspektivan tim koji se takmiči i do sada smo već odigrali četiri prijateljske utakmice", istakao je Kadirić.

Inače, Ema Ćehajić je 30-godišnjakinja iz Sanskog Mosta koja je prije nekoliko mjeseci doživjela težak moždani udar od kojeg se oporavlja.

U međuvremenu, pojavila se nada za njeno ozdravljenje, odnosno komplikovanu operaciju koja bi se u maju trebala obaviti na klinici u njemačkom gradu Esenu. Operacija je veoma skupa, pa je pokrenuta humanitarna akcija kako bi se pokušala prikupiti potrebna sredstva za Emino ozdravljenje.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije