Život

Najpoznatije četvorke ojačale, majka Milana otkrila kad izlaze iz bolnice

Najpoznatije četvorke ojačale, majka Milana otkrila kad izlaze iz bolnice
Foto: Ustupljena fotografija | Najpoznatije četvorke ojačale, majka Milana otkrila kad izlaze iz bolnice

LJUBLJANA, BANJALUKA - Najpoznatije četvorke u regionu Matej, Marko, Luka i Jovan prije nešto više od mjesec dana usrećile su porodicu Petrović, a za nekoliko nedjelja dječji plač, ali i radost, preseliće se u porodični dom, jer bi u naredne dvije ili tri sedmice mališani trebalo da izađu iz bolnice.

U razgovoru za "Nezavisne novine" Milana Petrović, majka četvorki, ističe da se spremaju za izlazak beba kući.

"Matej i Marko su izašli iz inkubatora, očekujemo da će im se ubrzo pridružiti i Luka i Jovan. Sada smo već stekli rutinu sa bebicama, obilazimo ih redovno. Počeli smo da ih hranimo i presvlačimo", priča Milana.

Kako ističe, bebe su poprilično ojačale, pa su tako tokom prvih mjesec dana života dobile po oko pola kilograma, a u trenutku dolaska na svijet Matej je bio najteži i imao je 1.450 grama, Marko 1.420, Luka 1.030, dok je Jovan imao 1.280 grama.

Stariji brat Konstantin, prema njenim riječima, još nije upoznao malu braću, a jedno vrijeme nakon poroda Milana je provela kod kuće sa Konstantinom. 

"Jedan period sam bila kod kuće zbog starijeg sina, s obzirom na to da sam bila dva mjeseca prije poroda u bolnici. Konstantin još nije upoznao uživo braću, jer su samo roditelji mogli doći kod beba. Mislim da će u toku sljedeće sedmice imati priliku da ih upozna. Jedva čekamo da vidimo kako će to izgledati", ispričala je Milana za "Nezavisne novine".

Dodaje da je Konstantin jako uzbuđen i stalno zapitkuje kada će braća stići kući. "Presrećan je i jedva čeka da ih upozna", kaže ona.

I dok Milana, Nemanja i Konstantin očekuju dolazak mališana u porodični dom, mnogi iščekuju i njihov dolazak u Banjaluku.

"U Banjaluku ćemo doći kad bebe ojačaju i budu potpuno spremne za put. Mi se nadamo da će to biti na ljeto", ističe Milana.

Mjesec dana poslije poroda emocije su se slegle, a trenutno vlada osjećaj mira jer znaju da su bebe u dobrim rukama i da imaju najbolju moguću njegu.

"Presrećni smo i jedva čekamo da izađu kući i da budemo svi zajedno. Zahvalni smo Bogu na ovakvom daru", kaže Milana za "Nezavisne novine".

Priča o dolasku četvorki na svijet odjeknula je širom regiona, jer slučaj da se rode četvorke je jedan u pola miliona.

Pored samog rođenja, veliku pažnju privukla su i imena četvorki, za koje su dobili blagoslov iz manastira Krka.

"Kad smo dobili blagoslov za ta imena, više nije bilo dileme kako će se zvati", ispričala je ona u ranijem razgovoru za "Nezavisne novine".

Pomoć će im biti potrebna svakodnevno, a Milana je tada otkrila i ko će im najviše pomagati.

"Računamo na pomoć porodice, posebno baka", istakla je majka mališana, a podrška porodici Petrović obećana je sa mnogih strana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije