Život

Neobični sat inspirisan prirodom

Neobični sat inspirisan prirodom
Foto: N.N. | Neobični časovnik inspirisan prirodom

Kada je po prvi put predstavljen tokom ovogodišnje SIHH izložbe, H.Moser & Cie Nature časovnik postao je pravi spektakl.

Mnogi ljudi su pomislili da je u pitanju šala, ali, iako je u pitanju unikat, ovaj model zaista radi i na njemu rastu malene biljke.

Njegovo čelično kućište dekorisano je zemljom, sukulentima, mahnovinom, mini Echeveriom, kresove, paukavice i druge biljčice, koje će cvjetati kao prirodni prikaz vremena i njegove krhkosti.

Ispod svog tog zelenila, nalazi se HMC 327 mehanizam, sa frekvencijom od 18.000 vph, koji bi trebalo da traje znatno duže.

Brojčanik ovog modela napravljen je od mineralnog kamena i lišaja sa Alpa, dok je kaiš napravljen od trave.

U čast Dana Planete, odlučili smo da objasnimo šta zapravo H. Moser & Cie brend želi da postigne kreiranjem ovako neobičnog sata.

Časovnik je kreiran kao objava posvećenosti ovog brenda smanjenju karbonskog otiska tokom svog procesa proizodnje, prateći sve uslove sertifikacije koja to nameće.

Od svoje ovogodišnje kolekcije pa na dalje, svi časovnici koji su kreirani od zlata, biće napravljeni od etički dobavljenog materijala.

Povrh svojih internih praksi, ovaj kompanija se udružuje sa neprofitnom organizacijom Room to Read, koja poboljšava pismenost i polnu jednakost u obrazovanju, kako bi se pobrinula da nove generacije razumeu važnost vremena.

Partnerstvo će takođe izroditi i nove modele u kojima ćemo vrlo brzo moći da uživamo.

(NN/luxlife.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije