Život

Pojednostavite život u sedam koraka

Pojednostavite život u sedam koraka
Foto: N.N. | Pojednostavite život u sedam koraka

Uz nekoliko malih koraka možemo sebi pojednostaviti svakodnevicu i svakog dana biti produktivniji i imati više vremena za važne stvari.

Manje stvari, nepotrebnih koraka, mejlova i slično, znači i manje stresa, odnosno jednostavnije obavljanje svakodnevnih zadataka. Zato vam donosimo nekoliko savjeta kako pojednostaviti svakodnevicu te opuštenije i s manje stresa proživljavati svaki dan.

Razvrstajte pristiglu poštu

Iako su mejlovi naša stvarnost i dio naših života, neće nam puno pomoći kad moramo prolaziti kroz stotine mejlova kako bismo došli do onog bitnog. Zato, grupišite svoju poštu u mape, izradite sisteme boja i izbrišite sve koji su vam trenutno nepotrebni. U ovom vam može pomoći i aplikacija "Organizer".

Držite se malog kruga prijatelja

Vjerovatno kao i svi mi, imate stotine prijatelja na društvenim mrežama koje i ne možete baš nazvati prijateljima. Zato riješite se svakog ko vam nije važan i s kim niste u kontaktu kako biste na naslovnici Facebooka i Instagrama vidjeli ljude koje zapravo želite vidjeti.

Pripremajte obroke unaprijed

Kako biste uštedjeli novac i vrijeme, nedjeljom planirajte svoje obroke za sedam dana. Nedostatak planiranja dovešće vas do kupovine hrane kad ste gladni, što obično znači brza hrana i pekara.

Organizujte svoju odjeću

Kao i s prehranom, svi se odijevamo na brzinu, i to onda nije naše najbolje izdanje. Odjeću kao i hranu pripremite nedjeljom za sljedeću sedmicu. Ovom pripremom imaćete i vremena vidjeti kakve kombinacije vam bolje stoje ili ćete jednostavno bolje organizovati ormar.

Idite samo na mjesta na koja želite

U moru poziva na razne događaje, naravno moramo izabrati gdje i kad otići. Neka to bude ono što se vama sviđa i što vas stvarno veseli. Pojednostavićete sebi društveni život i ujedno se opustiti onako kako želite.

Ustanite ranije

Po jutru se dan poznaje! Ustanete li ranije dan će vam započeti pravilno i smanjiti stres, a imaćete dovoljno vremena za baš sve što ste naumili.

Ne radite više stvari odjednom

Obavljajte svoje zadatke jedan po jedan i dajte svoju punu pažnju svakom od njih. Tako ćete svaki zadatak obaviti na najbolji mogući način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije