Život

Porukama slušalaca obilježen Svjetski dan radija: Slušanje Nes radija omiljeni dio dana

Porukama slušalaca obilježen Svjetski dan radija: Slušanje Nes radija omiljeni dio dana
Foto: Velibor Tripić | Porukama slušalaca obilježen Svjetski dan radija: Slušanje Nes radija omiljeni dio dana

BANJALUKA - Vi činite nas slušaoce sretnim i zadovoljnim, stoji u jednoj od brojnih poruka koja je danas pristigla NES radiju, a kojima su se slušaoci potrudili da omiljenim radio talasima i dobro poznatim glasovima koji im uljepšavaju svakodnevnicu čestitaju svjetski dan radija 13. februar.

Tako je slušateljka Mirjana napisala da joj je omiljeni dio jutra nakon trke oko spremanja za novi radni dan muža, djece i sebe kad oni odu, a ona uključi "Nes" i uživa.

"Dugo sam vas krišom slušao na poslu i u autu, ali sad kad mi je žena našla poruke u telefonu odlučio sam da vas pustim i  u kuću nakon toliko godina", poruka je jednog od slušaoca "Nes" radija.

A neki od onih, kojima je radio neizostavni dio dana, su čak imali i priliku da upoznaju 'ljude iz zvučnika'.

"Preuzimala sam nagradu osvojenu u "Dizalici" i posebna čar je kada ugledate ljude kojima svaki dan slušate glas", napisala je slušateljka Slađana.

Dragan Malić, direktor programa "Nes" radija, kazao je da ovaj radio postoji već 21 i po godinu.

"Svi su nas '97 godine krišom slušali jer smo prvi probili tu muzičku granicu, jer smo prvi emitovali i Bošnjake i Hrvate i Srbe i onda su nas svi kopirali, tako da možemo s pravom reći da smo pioniri u tom poslu da smo i dalje najbolja i najkulturnija stanica", istakao je Malić.

Nevena Kelečević, radio voditelj "Nes" radija, rekla je da je srećna što radi posao koji voli.

"To je privilegija raditi posao koji voliš", navela je Kelečevićeva.

A ugodan zvuk vašeg omiljenog "Nes" radija možete slušati i putem njihove aplikacije koju možet pronaći u Google Play store-u, dok više informacija o jednom tri najslušanija radija u BiH možete pronaći i na web stranici www.nesradio.com.

Podsjećanja radi, svjetski dan radija se obilježava u znak sjećanja na 1946. kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda, a proglasio ga je UNESCO na prijedlog Španske radijske akademije. Cilj Svjetskog dana radija je podizanje svijesti javnosti i medijima o samoj vrijednosti radija, poboljšanju međunarodne saradnje, te pristupu informacija putem radija.

Iako su mnogi smatrali da će radio pojavom televizije i interneta biti istisnut, pokazalo se da je on pod uticajem savremenog života i mobilnosti koju posjeduje postao još i popularniji, pa tako radio možete slušati dok čitate omiljenu knjigu, pišete listu obaveza za sutrašnji dan ili vozite-na slušaocima je samo da izaberu omiljenu frekvenciju, a to je, kako su napisali u porukama - Nes radio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije