Život

Samohrana majka prosi kako bi prehranila djecu

Samohrana majka prosi kako bi prehranila djecu
Foto: N.N. | Samohrana majka prosi kako bi prehranila djecu
Zlatan Čekić

SANSKI MOST - Samohrana majka Zineta Hadžić (38), skupa s četvoro svoje djece, živi teškim životom bez stalnih izvora prihoda u alternativnom smještaju koji se nalazi u naselju Donji Kamengrad, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta.

Petočlana porodica živi veoma teško, jer Zineta nije zaposlena, kao ni njen najstariji sin Alvis, koji treba da napuni 19 godina. Kaže kako Jasmin ima 14 godina, a Tarik 13 i da pohađaju osmi razred mjesne škole "Skender Kulenović", dok najmlađa Najla ima četiri godine.

Očajna majka kaže kako se u proteklom periodu obraćala na brojne adrese, pokušavala se zaposliti, ali da je sve bilo kratkog vijeka. Dodaje kako potrebe djece neprestano rastu i da je došla u situaciju da ih ne može izdržavati.

"Bukvalno preživljavamo iz dana u dan, a ponekad osim kruha nemamo šta jesti. Povremeno uspijem zaraditi nešto kada nekome očistim kuću ili uradim neki drugi posao. Dok su djeca bila manja, bilo je lakše, a sada sam primorana i da prosim kako bih im mogla kupiti hranu", kaže samohrana majka.

Dodaje kako primaju socijalnu pomoć, ali da je ona mala i nedovoljna da podmiri osnovne životne troškove, te da se, pored toga, neredovno isplaćuje.

Najstariji sin povremeno radi kod lokalnih privatnika, ali stalno zaposlenje do sada nije dobio.

"Kada bi se mogao zaposliti, to bi nam puno značilo. Nedavno je radio kod jednog privatnika i on mu nije platio. U ovome trenutku sve nam je potrebno, od hrane i higijenskih potrepština do odjeće", kaže Hadžićeva.

Dodaje kako je njen suprug umro prije nekoliko godina od kada počinje životni brodolom ove porodice. Porijeklom nisu iz Sanskog Mosta i ne posjeduju nikakvu imovinu, a skromni stančić su im na upotrebu ustupile lokalne vlasti.

Svi koji žele, ovu porodicu mogu posjetiti u Donjem Kamengradu u tzv. Vupertalovoj zgradi, ili više informacija mogu dobiti na broj telefona: 062/517-860.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 3

Gog

Vidi se na ovim licima da to nisu pokvareni tipovi, naprotiv umiljata djeca, a i majka je kao i oni. Zalosni i tuzno da je dotle doslo.

beha, mala zemlja za veliku nuždu

a zašto ta nesretnica ne pokupi ove anđele i ne dođe kod nas u našu Republiku Srpsku.. nemamo ni mi puno al ne prosimo

Banjalucki Papak

Humanost jednog drustva se mjeri onako kako to drustvo stiti i pomaze one najugrozenije. U BiH su se drustvene vrijednosti okrenule naopako pa se mjeri ko je veci vjernik i ko ima veci procenat ciste krvi. Gospodja Zineta je ostavljena da se pati jer nije clan SDA i nije "velika" muslimanka, jer da jeste Bakir bi je nagradio i preko mjere. Umjesto da joj drzava pomogne, zena mora da se ponizava na svakom koraku. Hiljade BiH muslimana ide svake godine u S. Arabiju na Hadz i ostavljaju bogatim sheicima po 4000 i vise eura po osobi, umjesto da pomognu svojim sugradjanima u nevolji. Ali ljudi idu u raj pa misle i to se placa.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije