Život

Sanjani u Njemačkoj spasili pačiće iz šahta

Sanjani u Njemačkoj spasili pačiće iz šahta
Foto: N.N. | Sanjani u Njemačkoj spasili pačiće iz šahta

DINSLAKEN - Elmedin i Elvis Smajlović te Senad Ikanović, Sanjani koji se nalaze na privremenom radu u Njemačkoj, bili su glavni akteri neobičnog događaja koji se desio u njemačkom gradu Dinslakenu, kada su iz jednog šahta spasili četvoro pačića.

Sve se zbilo u trenutku kada je patka, skupa s mladima, pokušala preći cestu, te su tom prilikom pačići kroz otvor rešetke upali u odvodni šaht.

Ikanović kaže za "Nezavisne" kako se skupa sa Smajlovićima našao u blizini i da su ih o događaju obavijestili slučajni prolaznici.

"Neka gospođa je pozvala pomoć i u prvom trenutku nismo znali o čemu se radi. Mislili smo da je nekome pozlilo. Tada smo primijetili uznemirenu patku s troje mladih i vidjeli da su neki pačići propali kroz rešetku", kaže Ikanović.

Dodaje kako su potom podigli poklopac i krenuli u akciju spasavanja nesretnih pačića. Ubrzo su, po dojavi mještana, na lice mjesta stigli vatrogasci i policija, koja je blokirala saobraćajnicu kako vozila ne bi ometala akciju spasavanja.

"Elmedin je ušao u unutrašnjost šahta i uspio je uhvatiti i izvući sve četvoro pačića iz odvoda. Potom smo ih vratili majci i sve se sretno završilo", kaže Ikanović. Dodaje kako u Njemačkoj vatrogasci i policija svakodnevno imaju na desetine intervencija u kojima spasavaju, ne samo ljudske živote, nego i životinje u nevolji i da se tome pridaje velika važnost.

Lokalni mediji u Njemačkoj su ovome činu Sanjana posvetili veliku pažnju i svi su puni hvale za njihovu humanost i požrtvovanost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije