Život

Sanjani u Njemačkoj spasili pačiće iz šahta

Sanjani u Njemačkoj spasili pačiće iz šahta
Foto: N.N. | Sanjani u Njemačkoj spasili pačiće iz šahta
Zlatan Čekić

DINSLAKEN - Elmedin i Elvis Smajlović te Senad Ikanović, Sanjani koji se nalaze na privremenom radu u Njemačkoj, bili su glavni akteri neobičnog događaja koji se desio u njemačkom gradu Dinslakenu, kada su iz jednog šahta spasili četvoro pačića.

Sve se zbilo u trenutku kada je patka, skupa s mladima, pokušala preći cestu, te su tom prilikom pačići kroz otvor rešetke upali u odvodni šaht.

Ikanović kaže za "Nezavisne" kako se skupa sa Smajlovićima našao u blizini i da su ih o događaju obavijestili slučajni prolaznici.

"Neka gospođa je pozvala pomoć i u prvom trenutku nismo znali o čemu se radi. Mislili smo da je nekome pozlilo. Tada smo primijetili uznemirenu patku s troje mladih i vidjeli da su neki pačići propali kroz rešetku", kaže Ikanović.

Dodaje kako su potom podigli poklopac i krenuli u akciju spasavanja nesretnih pačića. Ubrzo su, po dojavi mještana, na lice mjesta stigli vatrogasci i policija, koja je blokirala saobraćajnicu kako vozila ne bi ometala akciju spasavanja.

"Elmedin je ušao u unutrašnjost šahta i uspio je uhvatiti i izvući sve četvoro pačića iz odvoda. Potom smo ih vratili majci i sve se sretno završilo", kaže Ikanović. Dodaje kako u Njemačkoj vatrogasci i policija svakodnevno imaju na desetine intervencija u kojima spasavaju, ne samo ljudske živote, nego i životinje u nevolji i da se tome pridaje velika važnost.

Lokalni mediji u Njemačkoj su ovome činu Sanjana posvetili veliku pažnju i svi su puni hvale za njihovu humanost i požrtvovanost.

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

beha, mala zemlja za veliku nuždu

ako je iko zaslužio Pulicerovu nagradu onda je to g. Zlatan Čekić, novinar koji nas svakodnevno uveseljava temama iz Biača i okolice, inače jako poznat kraj po 2ljanima i pajserima.. GROHOTOM, ba... eno onaj brnjo mazohista što visi ovuda preživljava nervni slom, opet ga spengali na kratko

kundak

ne zna glupaviglavatibošnjo da u razvijenom svetu u ovakovim situcijama deluju stručne službe vatrogasaca, spasioca, veterinara i masa drugih koji deluju uz kordinaciju policije i otvaranje šahta na ne obezbijeđenom dijelu kolovoza povlači za sobom vezivanje ruku na leđima i deportovanje iz razvijenog dela sveta... ma strašni su sanjani, ba.. uvek iznenade glupošću

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije