Život

Šimunovići u kući živjeli sa 300 zmija

Šimunovići u kući živjeli sa 300 zmija
Foto: Srbi za Srbe | Šimunovići u kući živjeli sa 300 zmija, evakuisani su pa morali da se vrate

U selu Drnovac kod Boljevca desila se jedna nevjerovatna, pa čak i bizarna priča. Porodica Šimunović je jedne noći prije nekoliko godina otkrila da se u njihovoj kući razmnožilo čak 300 zmija. Roditelji i troje djece su hitno evakuisani, a zmije su nađene po zidovima, temeljima i tavanu.

Danas opet žive u toj kući, tj. adaptiranoj štali. I dalje se dešava da naiđu na poneku zmiju.

"To se desilo dok su deca bila manja. Noć je bila kad mi je ćerka uzviknula 'tata, tata, gušter'. Upalio sam svetlo i video nekoliko zmija po patosu. Ispostavilo se da su se zmije izlegle u stajskom đubrivu, a zatim utočište našle u našoj kući. Traume i strahovi su još tu, mada se čovek svikne vremenom", priča domaćin Milan za Humanitarnu organizaciju "Srbi za Srbe".

Neke zmije su tada pohvatane, a neke su se razbježale. Mnogi mediji su prenijeli tu priču, bilo je i dosta pokušaja da im se pomogne. Ipak, Šimunovići su se nakon nekog vremena vratili u tu kuću.

"Tu smo gde smo, u ove dve neuslovne sobice. Plafon je ispucao, nemamo ni prave temelje. Jedino što valja je pogled na čuvenu planinu Rtanj... Ćerke se školuju, a Milanče (18) mi pomaže oko branja lekovitog bilja i pravljenja čajeva. Imamo i manji voćnjak sa šljivama, kruškama, jabukama... Sve što zaradimo ide na hranu", dodaje Milan.

Milanovoj supruzi Verici je, nažalost, nedavno ustanovljen rak grlića materice, pa će morati hitno na operaciju. Ipak, ona radije priča o svojoj djeci.

"Ma pustite to, želim da vam se pohvalim mojom Anom (15). Trenirala je karate i ima šest medalja i sedam-osam diploma. A Laura (11) baš voli da uči. Ne moramo ništa ni da joj kažemo, ona sama uzme da radi domaće zadatke", kaže Verica.

Na pitanje šta bi najviše voljela za svoju decu, odgovara:

"Uf, volela bih mnogo toga.. Bar da imaju kupatilo, a ne poljski toalet i korito kao sada", kaže Verica.

Porodicu Šimunović posjetili su i članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

"Došli smo da vidimo kako sada žive, pa se nadamo da ćemo u narednom periodu biti u mogućnosti bar malo bolje uslove da pružimo za ovu decu. Oni nisu zaslužili ovako da žive", naveo je Nemanja Meljanac iz organizacije.

Detalji o mogućnosti uplate pomoći Šimunovićima moguće je pronaći OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije