Život

Zlatna pravila kupovine za "Black Friday"

Zlatna pravila kupovine za "Black Friday"
Foto: Ilustracija | Danas je "Black Friday": Zlatna pravila pametne kupovine
N.N.

Malo ko od nas nije bar jednom u životu bio žrtva mode i bez razmišljanja kupio novi komad odjeće ili obuće samo zato što je tu sezonu apsolutni modni hit.

S obzirom na to da je danas Black Friday, ili onaj dan u godini kada su u gotovo svim radnjama odjeće i obuće sniženja, pripazite kako trošite novac. Šareni izlozi, nove kolekcije, krpice u kojima ćete izgledati savršeno, pa ko bi im odolio.

Kako vas ne bi opet ponijela šoping groznica i kako bi modnih grešaka bilo što manje, postoji i nekoliko pravila pametne kupovine kojih bi trebalo da se držite.

* Zavirite u garderober i napravite spisak stvari koje su vam potrebne. Kupujte stvari koje ćete moći da nosite nekoliko sezona.

* Uvijek kad kupujete novi komad odjeće razmišljajte s čime ga sve iz svoje garderobe možete kombinovati.

* Ne kupujte previše komada odjeće slične boje. Niko neće primijetiti deset različitih crnih majica.

* Odredite koliko ćete potrošiti i držite se toga.

* Ne kupujte robu samo zato što je na rasprodaji. Razmislite treba li vam to zaista.

* Nemojte kupovati ono što vjerovatno nikada nećete obući. Preslatka ljetna haljina nema smisla ako će čekati posebnu priliku. Radije pričekajte neki važan događaj i za njega kupujte ciljano.

* Vodite računa i o tome hoće li novi komad odjeće preživjeti modne promjene i hoćete li ga moći uklopiti u nove stilove i trendove.

* Ukoliko vam se nešto stvarno sviđa, pričekajte nekoliko dana i tek nakon toga, ako još razmišljate o toj krpici, otiđite u kupovinu. Nemojte ići u kupovinu kada vam je dosadno. Dosadu pobijedite kafom sa prijateljima! U šoping idite kada je pametno to uraditi, kada su sniženja, akcije i popusti.

* Kupujte od ponedjeljka do petka, a ne vikendom. Prodavači će imati više vremena za vas, a i vi sami nećete biti pod pritiskom.

* Držite svoj ormar urednim, jer većina ljudi zaboravi šta ima. Kupujte kvalitetnu i klasičnu robu koja će izdržati više godina i koja će preživjeti novotarije.

* Uživajte u kupovini. Kupujte pametno, pa uživajte i nakon obavljene kupovine. Produžite svoje dobro raspoloženje, nemojte ga pokvariti kajanjem zbog potrošenog novca. Sačuvajte osmijeh, vrijedno je truda.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije