Svijet životinja

Za ovog mačka mnogi na prvu misle da je pas

Za ovog mačka mnogi na prvu misle da je pas
Foto: Print Screen/Instagram | Za ovog mačka mnogi na prvu misle da je pas

​Mačak Kefir postao je internetska zvijezda, a to može zahvaliti prvenstveno svojoj veličini.

Ovaj godinu i devet mjeseci star mačak ima gotovo 13 kilograma.

Kefir živi u Starom Oskolu, u Belgorodskoj oblasti, s vlasnicom Julijom Minjinom koja ga je nabavila dok je u Rusiji na snazi bio režim samoizolacije zbog pandemije virusa korona.

"Nikad ranije nismo imali mačke. Prelistali smo oglase obližnjeg uzgajališta i potpuno slučajno ugledali malo bijelo mače. Sve su ostale mace izgledale nekako obično, a on je bio jedini u leglu. Odmah sam se zaljubila", rekla je Julija za Russia Beyond i dodala kako je bila razočarana kad ga je vidjela uživo jer joj se na slikama činio simpatičnijim.

Kaže da je Kefir prvo bio jako mršav, ali je s pet mjeseci počeo jesti sve pred sobom. S godinu dana se utrostručio, a sada ima 12.5 kilograma.

"Po karakteru je kao čovjek. Jako je pametan. Čak sjeda s nama za sto kada večeramo, ima svoju stolicu, tako da nam pravi društvo", rekla je Julija o svom mačku.

Dodala je i da smatra da će Kefir još rasti.

"Normalno je da Maine Coon mačke rastu dok ne napune tri godine. Smiješno je kako drugi reagiraju kada ga vide jer je ogroman. Mnogi prvo pomisle da je to pas", rekla je za Bored Pandu.

Julija kaže da joj nije jasno zašto je njezin mačak toliko popularan i dodaje da većina Kefirovih ljubitelja ne vjeruje da mačak stvarno postoji i pita je li u pitanju montaža.

"Takođe, mnogi žele kupiti Kefira, ali to bi bilo strašno. On je član porpdice. Ni za šta ga nećemo dati, samo ćemo ga češće fotografisati", poručila je Julija, prenosi Index.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @yuliyamnn

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije