Novosti

Novi Mercedesov kabriolet će biti električni?

Novi Mercedesov kabriolet će biti električni?
Foto: Mercedes | Novi Mercedesov kabriolet će biti električni?

Mercedesu se sviđa ideja o proizvodnji potpuno električnog kabrioleta, ali priznaje da stvaranje takvog automobila neće biti lako.

Tokom nedavnog intervjua za Top Gear, glavni operativni direktor Mercedesa Markus Šefer izrazio je interesovanje za model električnog kabrioleta, ali nije dao nikakve naznake u kom obliku bi mogao da stigne niti kada bi mogao stići.

"Nije tako lako izgraditi lijep električni kabriolet", započeo je Šefer.

"I moramo priznati da potražnja za roadsterima i kabrioletima opada. Kina nije tržište kabrioleta i u Evropi ima manje kupaca u odnosu na prije nekoliko godina. Ali mislim da je to veoma atraktivan proizvod i emocionalni proizvod koji gradi brend".

"Moramo staviti ograničenja razmišljanja i projektovati EV u obliku roadster -a", dodao je on.

"Kada razmišljate o AMG -u i pretvaranju AMG -a u električni brend, definitivno ćemo razmišljati i o kabrioletu." Kabriolet Mercedes-AMG EV mogao bi imati mnogo oblika.

Na primjer, mogao bi se pozicionirati kao rival nadolazećem Teslinom Roadsteru ili bi mogao biti luksuzni GT sličniji kabrioletu S-klase, prenosi b92.

To bi čak mogao biti i mali sportski automobil slične veličine kao SLC. Šta god da je u pitanju, sigurno će biti brzo. Mercedes je posljednjih godina predstavio jedan posebno fascinantan električni kabriolet, a to je Vision Mercedes-Maibach 6 Cabriolet.

Imao je najmanje 750 KS i zamišljen je sa dometom od preko 311 milja (500 km) kada je predstavljen 2017.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije