Novosti

Pratite nas na Google news

VW AG koncern produžio garantni rok za Originalne dijelove

VW AG koncern produžio garantni rok za Originalne dijelove
Foto: Ilustracija | VW AG koncern produžio garantni roka za Originalne dijelove
N.N.

SARAJEVO – Nakon što je VW AG koncern, zbog pandemije virusa Covid-19, napravio ustupak i produžio garantni rok za vozila kojima je garancija na novo vozilo isticala u periodu pandemije, napravljen je još jedan ustupak prema krajnjim kupcima.

"Sve garancije za ugrađene Originalne dijelove u ovlaštenim servisima VW koncerna (brendovi Volkswagen putnički i privredni program, Audi, Škoda i Seat) koje su isticale u periodu mart-maj 2020., se produžuju za tri mjeseca. (grafički prikaz pokazuje primjer isteka garantnog roka za Originalne dijelove.)", ističe Omer Kozadra, rukovodilac Postprodaje Porsche Bosna i Hercegovina.

"Moramo istaknuti da se ovo produženje garancije odnosi samo na one Originalne dijelove koji su ugrađivani u našim ovlaštenim servisima. I ove su mjere, kao i one za produženje garantnog roka novih vozila s obzirom na okolnosti pandemije Covid19, jednokratne i dobrovoljne koncesije proizvođača, bez priznavanja bilo kakve odgovornost ili obveze za budućnost.. Našim kupcima je, za slučaj pitanja na ovu temu, dostupna naša služba brige o kupcu (e-mail: briga_o_kupcu@porschebh.ba) koja će u najkraćem roku odgovoriti na sva pitanja i nedoumice naših kupaca", dodaje Kozadra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije