Novosti

Volvo i Isuzu formiraju alijansu

Volvo i Isuzu formiraju alijansu
Foto: YouTube | Volvo i Isuzu formiraju alijansu

Volvo i Isuzu najavili su sporazum kojim će formirati stratešku alijansu kada su u pitanju komercijalna vozila.

Ovaj sporazum podrazumijeva da Volvo grupa prebaci potpuno vlasništvo nad UD Trucks kompaniji Isuzu Motors. To će Isuzu koštati oko 2.3 milijardi dolara, i pomoći će im da ostanu na putu razvoja i kreiranja električnih i autonomnih kamiona.

"Volvo grupa i Isuzu Motors imaju već jaku vezu kada su u pitanju kamioni srednjih dimenzija u Japanu. Ta veza je bazirana na međusobnom poštovanju, dijeljenju istih vrednosti i win-win duhu", rekao je Martin Landštet, predsjednik Volvo grupe.

"Vidimo veliki potencijal da proširimo našu saradnju. I to kada su u pitanju tehnologija, prodaja i usluge i sve druge oblasti u kojima možemo napredovati. Sve zarad koristi naših klijenata i poslovnih partnera. Naše kolege iz UD Trucks su uradile odličan posao tokom prethodnih godina. Prema tome, alijansa otvara vrata ka uspješnom putovanju", dodao je on.

Pored prodaje UD Trucks, strateška alijansa podrazumijeva i da će Volvo i Isuzu razmijenjivati tehnologiju. Takođe, ove dvije kompanije žele da istraže dodane oblasti u kojima postoji mogućnost za jaču saradnju.

Potpisivanje sporazuma se očekuje sredinom sljedeće godine, dok će transakcija vlasništva nad UD Trucks kompanijom biti završena do kraja 2020. godine.

"Isuzu Motors i Volvo grupa čvrsto vjeruju u poslovne prilike i sinergiju između njih", rekao je predsjednik Isuzu Motors Limited kompanije, Masori Katajama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije