Auto zanimljivosti

Auto je bio toliko prljav da su ga se odrekli, evo kako sada izgleda

Auto je bio toliko prljav da su ga se odrekli, evo kako sada izgleda
Foto: N.N. | Auto je bio toliko prljav da su ga se odrekli, evo kako sada izgleda

Enterijer Peugeota je bio u takvom stanju da je izgledao i mirisao kao pokretna pepeljara.

Danas je odlazak u autoperionicu mnogima postao uobičajen, gotovo dio lične higijene. Svijest se podigla pa smo tako tokom godina naučili da su volan i ručica mjenjača nerijetko po pitanju koncentracije mikroorganizama neka od najprljavijih mjesta s kojim se susrećemo. Postoje i oni koji smatraju da je odlazak u perionicu automobila nepotreban gubitak vremena te su se pomirili s činjenicom da im je automobil podjednako "čist" spolja i iznutra.

Među njima potpuno drugu dimenziju daje zapušteni enterijer automobila kod korisnika koji je ujedno i pušač. Pretrpana pepeljara je tek početak, a pritom je pepeo najmanji problem. Ono katrana što se nije uhvatilo na plućima putnika ostalo je na svim ostalim površinama u automobilu. A što je površina hrapavija i poroznija, moguće čišćenje je komplikovanije i dugotrajnije.

A ponekad je enterijer toliko prljav da neki odustanu. Upravo takav je ovaj Peugeot 207, koji je definitivno vidio bolje dane, piše Index.hr.

 Spolja doduše izgleda još i dobro, ali u kabini je pakao. Ono što nije prekrio pepeo, prekrili su komadi stakla, ostaci hrane i prolivenog soka. I onda je sva ta nečistoća dodatno zapečena dimom cigarete, odnosno smolom iz dima.

U čišćenju takvih površina je potrebno koristiti najjača oružja i imati strpljenja. Komprimovani vazduh, parni čistač, hemikalije i puno ručnog rada, sve to je potrebno koristiti kako bi se stvari koliko-toliko popravile.

Ekstreman primjer slijedi u nastavku. Upozoravamo, za čistunce će biti uznemirujući, bar na početku...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije