Auto zanimljivosti

BMW Pola Vokera prodan za vrtoglavu sumu novca

BMW Pola Vokera prodan za vrtoglavu sumu novca
Foto: N.N. | BMW Pola Vokera prodan za vrtoglavu sumu novca
N.N.

BMW M3 E30 spada u sam vrh najpoželjnijih modernih klasika kojima cijena neprestano raste. Posebno ako je riječ o sjajno održavanom primjerku s malo kilometara.

Međutim, da nekadašnje vlasništvo poznate osobe može "podebljati" cijenu, potvrđuje ovaj primjer da je ovaj model BMW-a koji je nekad bio u vlasništvu Pola Vokera prodat za vrtoglavih 150.000 dolara.

Kao referencu, "Hagerty" navodi prosječnu cijenu ovakvih modela iz 1991. od najmanje 50.000 eura.

Prvi put zapažen na eBay, ovaj konkretni crveni E30 s tek pređenih 21.129 kilometara s izvornom bojom i nikad razbijen sa 16 colnim "Evo" naplacima (serijski 15 cola), nekad je bio dio lične kolekcije pokojnog glumca Pola Vokera najpoznatijeg po ulozi Brajana O Konora iz franšize "Brzi i žestoki".

Kao potvrdu, "Reserve Auto Group" kuća koja je prodala automobil prilaže fotografiju kako Volker sjedi na poklopcu njegovog motora u svojoj garaži koju je snimio jedan od njegovih saradnika.

Iz teksaške kuće za prodaju klasičnih i egzotičnih automobila za poznati automobilski portal "The Drive" su potvrdili kako je auto juče prodan po cijeni od 149.980 dolara, te da ga je bivši vlasnik prvobitno kupio od Valkera samo sedam dana prije njegove prerane smrti, 2013. godine.

Osim što je glumio u najvećoj holivudskoj akcijskoj franšizi o automobilizmu, Valker je bio poznat i kao kolekcionar automobila koji je posebno bio "zakačen" za BMW M3 E30 i E36 modele.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije