Auto zanimljivosti

BMW sprema autonomnu vožnju u Evropi od 2024.

BMW sprema autonomnu vožnju u Evropi od 2024.
Foto: Ingo Joseph/Pexels | BMW sprema autonomnu vožnju u Evropi od 2024.

BMW će od 2024. godine omogućiti autonomnu vožnju (bez ruku) u Velikoj Britaniji na različitim modelima, pružajući vozačima novi nivo autonomije u vožnji

Nove serije 5, uključujući i električni i5, kao i veliki električni sedan i7 i električni SUV iX, biće opremljeni ovom funkcionalnošću, izjavio je Met Bejkon, šef proizvodnje za velike modele BMW-a u Velikoj Britaniji, za Autocar.

Ovo je moguće zbog novih propisa u Velikoj Britaniji koji omogućavaju vozačima da skinu ruke sa volana, pod uslovom da su i dalje koncentrisani na put. Ova vrsta autonomije se često naziva Nivo 2+.

BMW slijedi korake kompanije Ford, koji takođe u Velikoj Britaniji uvodi svoj BlueCruise sistem vožnje bez ruku u svoj električni USV Mustang Mach E. Sistem koji BMW uvodi se u Americi zove "Highway Assistant", dok će se u Velikoj Britaniji zvati "Motorway Assistant", prenosi Benchmark.

Ova funkcija je dio Professional paketa asistencije u vožnji, dostupna u novoj seriji 5 zajedno sa Tech Pack Plus, koji uključuje adaptivnu kontrolu krstarenja i centriranje u traci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije