Auto zanimljivosti

BMW-u se ne piše dobro, serija požara donosi problem

BMW-u se ne piše dobro, serija požara donosi problem
Foto: Ilustracija | BMW-u se ne piše dobro, serija požara donosi problem
Tanjug

Više od 1.200 kupaca iz Južne Koreje podnijeće ove sedmice tužbe za naknadu štetu protiv njemačkog proizvođača automobila, kompanije BMW.

Tužbe su najavljene zbog najnovijeg povlačenja vozila nakon serije požara na motoru, saopštila je domaća organizacija za zaštitu potrošača.

Prema saopštenju korejske Asocijacije potrošača, ukupno će 1.226 kupaca u petak podnijeti tužbe Centralnom okružnom sudu u Seulu, tražeći pojedinačno po 15 miliona vona (13.500 dolara) nadoknade za novac koji su potrošili na rent-a-car pošto njihovi automobili nisu bili u voznom stanju, kao i za pretrpljeni psihički bol, izvještava agencija Jonhap.

Planirani sudski postupak dolazi u trenutku dok nadležne vlasti Južne Koreje ispituju uzroke zapaljivanja BMW-ovih motora. U dosadašnejm toku godine, zabilježeno je oko 40 slučajeva izbijanja požara na BMV-ovim automobilila, doduše bez povreda ili fatalnih ishoda.

Njemački proizvođač automobila pripisuje krivicu komponenti za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR) kao "osnovnom uzroku" nedavnih požara. EGR ventil je jedan od glavnih uređaja koji se koriste za smanjenje emisije azotnih oksida iz dizel motora.

BMW-ova južnokorejska jedinica je prošle sedmice počela da povlači više od 106.000 automobila sa tog tržišta.

Ranije danas, policija je izvršila pretres u glavnoj zgradi BMW-a u Seulu, kako bi istražila da li je kompanija sakrila činjenice o defektu na vozilima koji je uzrokovao požare.

Iz Metropoliten policijske uprave u Seulu, saopšteno je da je grupa od 30 inspektora poslata da izvrši pretres u sedištu BMW-a u kvartu Jungu, u cenralnom dijelu glavnog grada Južne Koreje.

U Asocijaciji potrošača očekuju da će broj vlasnika BMW-a koji će se pridružiti tužbama porasti kako sudski proces bude odmicao, prenosi Jonhap.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije