Auto zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Bilo mu mrsko da polaže vozački, pa napravio sam dozvolu na običnom parčetu papira

Bilo mu mrsko da polaže vozački, pa napravio sam dozvolu na običnom parčetu papira
Foto: Ilustracija | Bilo mu mrsko da polaže vozački, pa napravio sam dozvolu na običnom parčetu papira
S.L.

Krivotvorenje dokumenata nije ništa novo u svijetu, ali jedan motociklista iz Kine je "prešao igricu" kada je u pitanju glupost u ovom "poslu".

Incident koji se krajem prošlog mjeseca dogodio u gradu Liužu postao je viralan zahvaljujući foografiji na kojoj se vidi krivotvorena vozačka dozvola, i to ne bilo kakva, već urnebesno loše napravljena.

Vlasnik ove "specijalne" vozačke dozvole je muškarac prezimena Tang, koji je zaustavljen dok je bio na motociklu. Naime, njemu je bilo mrsko da izvadi pravu vozačku dozvolu, te je na običnom listu papira rukom napisao svoje podatke i zalijepio fotografiju.

Ono što je još smješnije nego što je sama dozvola, jeste izjava ovog čovjeka. Naime, on je policiji rekao da se nadao kako niko neće pogledati izbliza te tako neće ni uvidjeti da je riječ o lažnoj vozačkoj dozvoli.

Takođe je ispričao da je "bio previše lijen" da ide na obuku i ostvari pravo na vozačku dozvolu, kao što to rade ostali vozači. Sticanje prave vozačke dozvole za njega je bilo previše naporno, pa je došao na ideju da ovaj dokument napravi sam.

Kupio je korice prave dozvole, unutra ubacio parče papira na kojem je napisao lične podatke, a potom zalijepio fotografiju, te tako došao do željenog dokumenta. Tang je smatrao da je njegov uradak bio sasvim dovoljan da prevari svakog policajca.

"Nisam očekivao da će saobraćajna policija biti toliko ozbiljna", rekao je Tang policajcu koji ga je zaustavio, dodajući da je mislio kako će biti dovoljno da službenik vidi samo korice.

Policajac je ispričao da Tang uopšte nije bio uznemiren kada je zaustavljen, te da je sasvim mirno izvadio dozvolu.

"Korice su bile prave, ali šokirao sam se kada sam vidio šta je unutra. Dugo obavljam posao saobraćajnog policajca, ali nikada u karijeri nisam vidio vozačku dozvolu poput ove. Ovo je urnebesno", ispričao je policajac, prenosi portal "autoevolution.com".

Tangu je na mjestu događaja oduzet motocikl i naređeno mu je da se javi u policiju narednog dana, a u najboljem slučaju za njega platiće samo novčanu kaznu. Ipak, postoji i mogućnost da ga terete za krivotvorenje dokumenata, pa bi kazna mogla da bude rigoroznija.

Što se tiče njegove vozačke dozvole, na internetu je objavljena fotografija koja izazvala smijeh na svim stranama svijeta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije