Auto zanimljivosti

Bivši F1 vozač izrađuje vozila od kojih zastaje dah

Bivši F1 vozač izrađuje vozila od kojih zastaje dah
Foto: N.N. | Bivši F1 vozač izrađuje vozila od kojih zastaje dah

Brazilski automobiliski prvak Tarso Markez nakon zavidne karijere u Formuli 1 posvetio se TMC (Tarso Marques Concept), brendu koji je postao svjetska referenca i sinonim za kvalitet u prilagođavanju automobila i motocikala.

Pored ovog brend je ključan u razvoju projekata izrađenih po mjeri za nekoliko drugih segmenata, uključujući avione, brodove i helikoptere.

Spojivši svoje trkačke i dizajnerske aktivnosti prije par dana je objavio slike svog TMC M1 trkaćeg prototipa automobila za trke izdržljivosti brazilskog prvenstva.

Pokretan turbo V6 motorom, trkaći automobil sličan Batmobilu čak je i izašao na stazu, uoči planiranog debija u prvenstvu Brazila u izdržljivosti kasnije ove godine. Sve u vezi s tim automobilom je ozbiljno sjajno, posebno njegova mat crna boja. I mnogi bi željeli vidjeti ovaj automobil na trkama u Le Mansu. Svaki projekt kojim se bavi TMC ostavlja duboki utisak na ljude, oblikuje njihovo mišljenje i pobuđuje trendove.

TMC izrađuje modele automobila u američkom Hot Rod stilu.

Iako se ne zna mnogo o tehničkim specifikacijama ovih limenih ljepotana, pa čak niti nazivi pojedinih modela, ovo su remek djela. Među njima ima i prerada legendrnog VW Bulli kombija, kao i Shelbyja Cobre.

Osim automobila, tu su i TMC-ove konceptualne zamisli motora, a svi su oni u voznom stanju.

Posebno je zanimljiva njegova vizija legendarnog Piaggiovog skutera Vespe u Rat Rod stilu, kao i tricikla, odnosno trike-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije