Auto zanimljivosti

Bliski kontakt Golfa i Škode na auto-putu pri 240 na sat

Bliski kontakt Golfa i Škode na auto-putu pri 240 na sat
Foto: YouTube/Screenshot | Bliski kontakt Golfa i Škode na auto-putu pri 240 na sat
N.N.

Golf GTI kretao se preticajnom trakom Autobana brzinom od 240 km/h, kada ga je "isekla" Škoda Rapid. Zahvaljujući srećnom spletu oklonosti, ali i pribranoj reakciji vozača Golfa i elektronskim sistemima kojima je opremljen ovaj automobil, bliski kontakt dva vozila na auto-putu pri ovako velikoj brzini nije se tragično završio.

Dijelovi Autobana na kojima maksimalna brzina nije ograničana pružaju priliku zaljubljenicima u brze automobile da isprobaju maksimalne performanse svojih mašina. Međutim, vožnja brzinama od preko 200 km/h nosi sa sobom veliki rizik, ukoliko svi učesnici u saobraćaju nisu dovoljno oprezni.

Vozač Škode Rapid sa snimka pokušao je da se prestroji u preticajnu traku u trenutku kada se Golf GTI približavao velikom brzinom. Pri takvnim brzinama, vozačima ostaje veoma malo - ili nimalo - prostor za ispravljanje grešaka, pa su posljedice često tragične po učesnike incidenta.

U ovom slučaju, na sreću, rezultat kontakta dva vozila bilo je samo "češanje" i materijalna šteta, što je, priznaćete, mala cijena nepažnje koja je mogla da oba vozača košta života.

(B92)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije