Auto zanimljivosti

Zašto preko pruge po svaku cijenu: Zaglavljenu majku i djecu spasila tehnologija

Zašto preko pruge po svaku cijenu: Zaglavljenu majku i djecu spasila tehnologija
Foto: Bundespolizei | Bolje izgubljen minut nego život: Vozačicu i njenu djecu spasila tehnologija

Zaista je teško dokučivo šta to ljude na pružnim prelazima tjera da zanemaruju signalizaciju, svjesno rizikuju i ulaze u opasne situacije.

Najnoviji primjer stiže iz Njemačke gdje je majka (39) ugrozila svoj ali i život svoje djece (10 i 14 godina) kada je uprkos signalizaciji da nailazi voz pokušala da automobilom pređe prugu.

Sve se desilo na pružnom prelazu blizini u grada Altenbamberga u pokrajini Rheinland-Pfalc. Kada je vidjela da se rampe zatvaraju, uhvatila ju je panika pa je prvo udarila u barijeru a potom krenula da vozi unazad i sletila sa puta zaglavivši automobil na tračnicama.

Sreća je u nesreći što je tehnologija na pružnom prelazu prepoznala da se nešto nalazi između barijera i automatski poslala signal mašinovođi koji je usporio voz i bezbjedno se zaustavio po dolasku na mjesto gdje je bio zaglavljen automobil.  

Odmah su na teren izašli i pružni radnici, koji su pomogli prestrašenoj ženi koju kako se navodi čeka višemjesečna zabrana upravljanja automobilom i novčana kazna., prenosi Index.

Svi se nadaju da je vozačica izvukla pouku iz ovog u najmanju ruku nesmotrenog poteza i svima poslala poruku da je bolje izgubiti i koji minutu više čekajući nego najmilije dovesti u smrtnu opasnot.  Nju je ovaj put spasila tehnologija ali da je bila u nekoj manje razvijenoj zemlji pitanje je kako bi se sve završilo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije