Auto zanimljivosti

Crkva u Njemačkoj zabranila svojim zaposlenima da voze brže od 100 km/h

Crkva u Njemačkoj zabranila svojim zaposlenima da voze brže od 100 km/h
Foto: Ilustracija | Crkva u Njemačkoj zabranila svojim zaposlenima da voze brže od 100 km/h

Protestantska Evangelička crkva u Njemačkoj podržava i političke napore da se što prije uvede opšte ograničenje brzine na njemačkim auto-putevima.

Najviše 100 km/h na auto-putevima i maksimalno 80 km/h na magistralama – svi zaposleni Evangeličke crkve u Njemačkoj (EKD) sada bi trebalo da se pridržavaju ovih ograničenja brzine kada su na službenim putovanjima, piše Spiegel Online.

Protestantska Evangelička crkva u Njemačkoj podržava i političke napore da se što prije uvede opšte ograničenje brzine na njemačkim auto-putevima. Ograničenje bi trebalo da bude 120 km/h.

Kao što je poznato, trenutno se na određenim dionicama vozi bez ograničenja, a na nekima je ograničenje 130 km/h.

Evangelička crkva svojom odlukom želi da podrži borbu protiv klimatskih promjena. Na konferenciju u Magdeburgu, gdje se sinod crkve bavio temom klimatskih promena, pozvan je i jedan klimatski aktivista.

Sa stajališta predsednice sinoda, Ane-Nikol Hajnrih (26), protestantske zajednice trebalo bi da se povežu sa klimatskim pokretom i da ga ojačaju kao partnera.

Ali ne misle svi isto. Predsjednica Veća EKD-a, Anet Kuršus (59), upozorila je članove da crkva "previše maše kažiprstom i izigrava moraliste".

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije