Auto zanimljivosti

Digao Teslu u vazduh - skupa mu zamjena baterije

Digao Teslu u vazduh - skupa mu zamjena baterije
Foto: Print Screen/Youtube/ Pommijätkät | Digao Teslu u vazduh - skupa mu zamjena baterije

Finac Tomas Katainen u videu objašnjava da je njegov Tesla Model S iz 2013. nedavno doživio niz problema, zbog čega je morao da ga odveze u servisni centar Tesle.

Četiri nedjelje kasnije, nakon što je automobil pregledan, iz servisa su obavijestili vlasnika da će mu biti potrebna nova baterija koja će ga koštati 20.000 evra. Katainen je odlučio da ne popravlja automobil i umjesto toga je odlučio da bi bilo zabavno podignuti ga u vazduh eksplozivom.

Možda se nadao da će mu prihod od oglasa ostvaren iz videa pomoći da kupi novi automobil ili je samo bio toliko ljut da je odlučio da ga uništi.

Teslina sudbina je zapečaćena uz pomoć 30 kg dinamita kojim je obavio vozilo, dok je na vozačevo sjedište postavio luktu koja predstavlja Elona Maska.

Auto je parkirao ispod stjenovite litice, a kamere visoke rezolucije i usporena kamera zabbilježile su eksploziju koja je uslijedila.

Korišćenih 30 kg dinamita bilo je i više nego dovoljno za potpuno uništenje automobila, ne ostavljajući ništa osim razbijenih dijelova razbacanih po snijegu.

Da li iza ovoga stoje zaista pravi ili izmišljeni servisni problemi, zasad nije poznato.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije