Auto zanimljivosti

Digla ruke od vožnje nakon 13 saobraćajki

Digla ruke od vožnje nakon 13 saobraćajki
Foto: Jennifer Cairns/Facebook | Digla ruke od vožnje nakon 13 saobraćajki

Dženifer Kerns iz Ohaja odustala je od vožnje nakon što je učestvovala u 13 nesreća do svoje 30. godine, piše Ladbible.

Ova 50-godišnjakinja, koja sada živi u Belfastu, rekla je da vjeruje da možda ima posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) zbog svih nesreća u kojima je učestvovala tokom godina, uprkos tome što u međuvremenu nije vozila više od dvije decenije.

Dženifer, koja su dijagnostikovani generalizovani anksiozni poremećaj, autizam i hiperaktivni poremećaj (ADHD), imala je prvu nesreću kada je imala samo sedam godina, kada je auto njene majke proklizao na ledu.

Sljedeću saobraćajnu nezgodu doživjela je sa 17 godina, kada je sama vozila, a opisala ju je kao jednu od najdramatičnijih.

"Bukvalno sam tog dana saznala da je moj najbolji prijatelj poginuo u saobraćajnoj nesreći. Dva sata nakon toga potpuno sam slupala auto nedaleko od svoje ulice", prisjeća se ona.

Dženifer kaže da je tada izgubila kontrolu nad automobilom i zakucala se u ogradu, završivši u bolnici sa povredama glave, nakon čega je imala i tri operacije.

Ona je objasnila da cijeli život pati od anksioznog poremećaja, dijelom izazvanog traumatskim saobraćajnim nesrećama.

Ispričala je kako je u mladosti bila neoprezna i ulazila u auto ne znajući ko vozi ili je pak vozila automobile koji nisu bili bezbjedni za vožnju.

Kaže da je, dok je bila tinejdžerka, kupila auto za 150 dolara, ali nije bila svjesna da nije bezbjedan za vožnju te je ponovno izgubila kontrolu nad automobilom, ovoga puta na auto-putu.

Sa 24 godine otišla je na svadbu kod drugarice i ponovo doživjela težak udes sa totalnom štetom, kada je kamion ušao u njenu saobraćajnu traku, a njena posljednja nesreća dogodila se 1999. godine kada se neko zabio u zadnji dio njenog automobila dok je čekala zeleno svjetlo na semaforu.

Tokom čitavog tog perioda više puta je završavala u bolnici na operacijama, a i dan danas prima injekcije. Nakon što se 2001. preselila u Belfast, odustala je od vožnje.

"Mislim da sam dovoljno okušavala sreću", rekla je, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije