Auto zanimljivosti

Electra Meccanica Solo - električni tricikl dometa 160 km

Electra Meccanica Solo - električni tricikl dometa 160 km
Foto: Electra Meccanica | Electra Meccanica Solo - električni tricikl dometa 160 km

Electra Meccanica Solo je kanadski električni tricikl dosega 160 km koji dolazi iz grada Toronto. Po mnogima ovo je električno vozilo koje košta 15.500 dolara, te baš njega mnogi u svijetu vide kao našu električnu budućnost.

Electra Meccanica je proizvođač električnih automobila iz Kanade koji je isporučio prvo svoje vozilo Solo na tržištu SAD-a. Electra Meccanica je mali kanadski startap osnovan 2015. godine, a koji proizvodi električno vozilo na tri točka, dva sprijeda i jedan pozadi.

Electra Meccanica Solo je jednosjed, a ima tri točka, te je za njega puno lakše napraviti homologaciju i ostale potvrde u SAD-u, jer se po njihovim propisima ovo vozilo tretira kao motocikl, a ne automobil. Po kvalifikaciji spada u kategoriju nazvanu "microcar".

Od opreme ima "keyless entry", Bluetooth stereo, kameru za vožnju unazad, gepek zapremine 285 litara, grijanje, klima uređaj, grijano sjedalo vozača, grijane vanjske retrovizore, brisač vjetrobrana…

Electra Meccanica Solo ima litij-ion bateriju kapaciteta 17,3 kWh što je dovoljno za doseg od 160 km. Elektromotor od 82 KS s mjesta do brzine 96 km/h ubrza za 8 sekundi, a najveća mu je brzina 109 km/h.

U SAD-u se prodaje po cijeni od 15.500 dolara.

(Automania.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije