Auto zanimljivosti

Ferrari uništio tri falsifikovana automobila, hiljade satova…

Ferrari uništio tri falsifikovana automobila, hiljade satova…
Foto: Oleksandr P/Pexels | Ferrari uništio tri falsifikovana automobila, hiljade satova…

Kao jedan od najprepoznatljivijih svjetskih brendova, Ferrari pažljivo prati situaciju na tržištu i na sve što nosi logotip marke, a nije zvanično proizvedeno. Ferrarijev uspjeh znači da su njegovo ime i logotip privlačni onima koji proizvode falsifikovanu robu, od majica do automobila. Ali italijanska marka ima jasan cilj, pronaći sve falsifikate i uništiti ih. Kako je nedavno objavljeno na Twitteru/X-u, Ferrari je odgovoran za uništenje više od 400.000 nelegalnih kopija prošle godine.

Među njima je bilo više od 100.000 odjevnih predmeta, 17.438 pari cipela i blizu 70.000 ručnih satova te 30.161 primerak Ferrarijevih parfema. Uništeno je 800 imitacija skutera – i čak tri lažna automobila, navodi Revija HAK.

Govoreći za Ferrarijev interni magazin o falsifikovanim automobilima, Carlo Daneo, glavni pravni savjetnik Ferrarija, rekao je:

"Neka vozila su tako dobro falsifikovana da završavaju na aukcijama i naš zadatak je prijaviti ih aukcijskim kućama da bi ih povukle s tržišta. Naš cilj je uvijek isti, nije uvijek dovoljno ukloniti ih s tržišta, želimo da se unište".

Krajem 2023. marka je pokrenula program nagrađivanja ljudi koji pronađu i prijave falsifikate. Na Ferrarijevom sajtu je čak i posebna rubrika koja omogućava dostavu informacija o falsifikatima. Inače na glavnoj fotografiji je uništeni Ferrari 360 Modena, a ovo je pregled zaplijenjene i uništene robe, prenosi Revijahak.hr.

(Autoblog.rs)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije