Auto zanimljivosti

Ford RS200 Evolution se prodaje, prešao manje od 800 kilometara

Ford RS200 Evolution se prodaje, prešao manje od 800 kilometara
Foto: Screenshot | Ford RS200 Evolution se prodaje, prešao manje od 800 kilometara

Veoma rijetki Fordov model RS200 Evolution iz 1986. godine ponuđen je na prodaju putem aukcije.

Ford je proizveo svega 200 primjeraka modea RS200 kako bi zadovoljio homologaciju za Svjetski reli šampionat (WRC), odnosno seriju Group B, sa samo 24 primjerka predstavljaju Evolution modele. Upravo jedan od njih se pojavio na tržištu te se prodaje u Norveškoj, prenosi klix.

Trenutni vlasnik je automobil kupio 2017. godine, prethodno je restauriran u Velikoj Britaniji te uvezen u SAD. Uz njega ide sva prateća dokumentacija i računi od restauracije, a automobil je prešao manje od 800 km.

Karoserija je lakirana u bijelu boju, a automobil ima 16-inčne felge sa sivim centralnim dijelovima i Falken FK451 gumama dimenzija 245/45.

U unutrašnjosti se nalaze sportska sjedišta presvučena sivom tkaninom, aparat za gašenje požara, siva armaturna ploča, kožom presvučeni trokraki volan, instrumenti za praćenje količine goriva, pritiska u gumama, pritiska ulja i slično.

Ispod haube je 2,1-litarski četverocilindrični motor s aluminijskim blokom i turbopunjačem, koji razvija oko 600 KS. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko petostepenog manuelnog mjenjača i tri Ferguson diferencijala s ograničenim proklizavanjem. Motor je ponovo složen u februaru 2018. godine, a to je učinila kompanija Geoff Page Racing iz Maldona u Essexu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije