Auto zanimljivosti

Ford će Kinezima "peći" automobile na suncu

Ford će Kinezima "peći" automobile na suncu
Foto: Ilustracija | Ford će Kinezima "peći" automobile na suncu

Zvuči kao šala, ali Ford rješenje problema s kineskim ukusom vidi samo u ovom drastičnom potezu.

Ford traži način da ukloni karakterističan miris novog auta, koji kineskim kupcima jako smeta, javlja Detroit Free Press. I dok većina kupaca uživa u mirisu novog auta, u Kini svaki deseti kupac mrzi taj miris, pokazalo je istraživanje inicijalne kvalitete koju je proveo J.D. Power.

''Neugodan miris interijera je glavni problem autoindustrije na tom tržištu'', izjavio je Brent Gruber u ime J.D. Powera.

'Da stavimo to u kontekst, duplo je više onih koji se žale na miris u odnosu na one kojima smeta prekomjerna potrošnja goriva, što je inače drugi najčešći uzrok nezadovoljstva novopečenih vlasnika'', objašnjava Gruber.

Ford je zato u potrazi za rješenjem patentovao postupak uklanjanja mirisa koje uzrokuje organska komponenta. Ford savjetuje parkiranje na suncu, otvaranje prozora i stavljanje ventilacije i grijanja na maksimalnu snagu.

''Ovaj patent je rezultat godina istraživanja i tek je jedna od ideja koje ćemo primijeniti'', izjavila je Debi Milevski, voditelj tehničkog odjela za materijale pri Fordu.

Iako zvuči kao zakašnjela prvoparilska šala, radi se o pravom patentu s obiljem napredne tehnologije, a prvobitno je zamišljen za autonomna vozila.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije