Auto zanimljivosti

Honda bila 15 godina pod vodom, sada ide na restauraciju (FOTO)

Honda bila 15 godina pod vodom, sada ide na restauraciju (FOTO)
Foto: Honda | Honda bila 15 godina pod vodom, sada ide na restauraciju (FOTO)

​Rijetki su ljubitelji automobila koji ne gaje simpatije za prvu generaciju Honde NSX, a priča pred nama je jedna od "luđih", do te mjere nevjerovatna da je teško povjerovati u nju.

Naime, nedavno su se na društvenoj mreži Facebook pojavile fotografije NSX-a koji kao da je prošao kroz apokalipsu, i to vodenu.

Doduše, to nije daleko od istine, budući da je u vodi proveo oko 15 godina. Sada je na putu za Merilend, gdje će biti obavljena kompletna restauracija.

Vlasnik je želio da ostane anoniman (za sada), ali ono što znamo je da sarađuje s Helix Auto Worksom iz Merilenda i planira da restaurira automobil i dovede ga u fabričko stanje, prenosi b92.

Kupljen je od LSX Salvagea 9. marta za 8.500 dolara, a novopečeni vlasnik je "skoknuo" do Sjeverne Karoline po njega.

Što se tiče istorije ovog NSX-a, on je nakon što je ukraden završio u rijeci Jedkin u Sjevernoj Karolini početkom 2000-ih. Pronađen je 2019. tokom potrage za nestalim osobama i izvučen iz vode.

LSX je podijelio fotografije automobila na Facebooku, a Beka Nikol Džonson se takođe zainteresovala za ovaj slučaj i podijelila fotografije i dodatne informacije.

Stakla nedostaju, a po LSX Salvageu, možda je degradirao u prevelikoj mjeri da bi bio restauriran. Naravno, jasno je da je ova Honda uživala nekada u daleko boljim danima, budući da je sada prepuna peska i krhotina, između ostalog.

A stub na suvozačkoj strani je savijen a "anfas" je u haosu. To je ono što može da se vidi, mada je karoserija generalno "zategnuta" sem pomenutog problema s A stubom. Čak je tu i tamo ostalo malo boje.

Beka je potvrdila cijenu automobila, kao i da je u planu restauracija. Jedno je sigurno, a to je a dovođenje ovog automobila u fabričko stanje neće biti nimalo lako, a vlasnik se nada da bi ljudi iz Acure/Honde mogli da pomognu u oživljavanju ovog klasika. Ako ne bude mogao da bude vraćen u stanje da se koristi u svakodnevnom saobraćaju, postoji nada da može da bude korišćen kao namjenski automobil za trkačku stazu.

Dakle, restauracija automobila koji je proveo 15 godina pod vodom je ozbiljan poduhvat, ali se Helix Auto Works upustio u ovu avanturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije